Jätteknallen: Landslagsstjärnan Dejan Kulusevski kan lämna Juventus – jagas nu av gigantiska PL-klubben

Han är inne på sin första säsong i Juventus.
Men redan nu ryktas Dejan Kulusevski bort.
Svenskstjärnan uppges nu intressant för en av världens största klubbar.

Dejan Kulusevski har på bara något år växt fram som en av Sveriges största idrottsstjärnor, och hans enorma framgångar i Serie A har inte gått obemärkt förbi i Europa. Efter att ha gjort dundersuccé med Parma så var svensken förra året plötsligt på radarn hos varenda storklubb, och valet föll till slut på Juventus.

Jagas av giganten

Där gör nu Kulusevski sin allra första säsong, men det hindrar inte andra klubbar från att visa intresse för honom. Redan inför att Kulusevski valde Juventus så ryktades det att flera engelska klubbar visade intresse för honom, däribland Manchester United, som ju redan har en svensk i startelvan i form av Victor Nilsson Lindelöf.

210325 Dejan Kulusevski of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och intresset från den gigantiska Premier League-klubben har inte avtagit nu. Enligt den italienska journalisten Daniele Longo så kvarstår nämligen intresset för svensken, men Juventus ska dock inte vara intresserade av att sälja, vilket är förståeligt med tanke på hur högt ansedd Kulusevski är i såväl klubben som i resten av fotbolls-Europa.

”Manchester United är intresserade av Kulusevski. Just nu vill inte Juventus sälja”, skriver Longo.

Åttonde dyrast

I höstas fick Kulusevski en rejäl utmärkelse då han hamnade på en åttondeplats på CIES Football Observatorys lista över fotbollsvärldens mest värdefulla unga spelare. Listan tar i beaktning kontraktslängd, klubbtillhörighet, ålder och prestationer och kom då fram till att Kulusevski bör vara värderad kring 780 miljoner kronor, alltså mer än det dubbla än vad Juventus köpte honom för.

210127 Dejan Kulusevski of Juventus during the Coppa Italia quarter final football match on January 27, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Juventus har i år haft det blytungt och man ligger långt efter i ligan, och har dessutom redan åkt ut i Champions League. Kulusevski har dock fått mycket speltid och har stundtals hyllats stort av tränaren Andrea Pirlo, men kanske framför allt för sin uppoffrande spelstil och sitt defensiva ansvar, snarare än sin kreativitet framåt. Totalt har det blivit 26 ligamatcher den här säsongen, där han svarat för tre mål och en assist.

LÄS MER: Sanningen avslöjad om domarens märkliga gest mot Haaland – förklaringen får fotbollsvärlden att smälta

Få våra nyhetsbrev!