Sanningen avslöjad om domarens märkliga gest mot Haaland – förklaringen får fotbollsvärlden att smälta

Domaren ville ha Erling Braut Haalands autograf.
Nu avslöjas sanningen bakom bisarra händelsen i Champions League.
”Därför sprang rumänske domaren Sovre efter Erling häromkvällen på Etihad”, skriver journalisten Emanuel Roşu på Twitter.

Det har snackats mycket om att Erling Braut Haaland fick skriva autograf till en domare efter Champions League-matchen mot Manchester City. Under tisdagskvällens match på Etihad jagade den assisterade domaren ikapp norrmannen i spelartunneln för att få en autograf.

”Det är barnsligt”

Bisarra händelsen väckte rejält starka känslor runt om i fotbollsvärlden och många kritiserade agerandet från rättskiparen.
– De är också supportrar men du kan inte göra så framför spelarna. Det ser helt enkelt inte bra ut, sa förre spelaren och tv-experten Owen Hargreaves i BT Sport.

Erling Braut Haaland, Dortmund
Erling Braut Haaland, Dortmund. FOTO: Twitter.

Hargreaves fick också medhåll av förre Manchester City-backen Joleon Lescott som tyckte det var olämpligt att en domare ber en spelare om autograf efter match.
– Det är barnsligt, svarade han.

Sanningen bakom

Även City-tränaren Pep Guardiola uttalade sig om det märkliga efter slutsignalen.
– Han kanske gillar Haaland, eller så var den till sonen eller dottern. Jag har aldrig sett det hända tidigare men både domaren och hans assisterande gjorde ett bra jobb, sa Guardiola i ett uttalande.

Erling Braut Haaland, Dortmund
Dortmund’s Erling Haaland, left, Marco Reus, center, and Jude Bellingham leave the pitch at the end of the Champions League, first leg, quarterfinal soccer match between Manchester City and Borussia Dortmund at the Etihad stadium in Manchester, Tuesday, April 6, 2021. (AP Photo/Dave Thompson) XVG180

Nu kommer sanningen bakom rumänske domaren Octavian Sovres oväntade agerande och varför han jagade ikapp Haaland i spelargången för att få hans namnteckning. Rumänske journalisten Emanuel Roşu har publicerat en bild på Twitter med Haalands autograf på det röda och gula kortet och den fina anledningen bakom som får hela fotbollsvärlden att smälta.
”Haalands signerade kort kommer att läggas ut på en auktion för att hjälpa människor med autism. Det var därför den rumänske domaren Sovre sprang efter Erling häromkvällen på Etihad”, skriver han på Twitter.

Förklaringen:

LÄS MER: Tidernas Premier League-drömelva av bara skandinaver har utsetts – och tre svenskar tar plats

Få våra nyhetsbrev!