Jättekaoset på läktaren i stormatchen – Lionel Messi tvingades agera: ”De slog människor”

VM-kvalmatchen mellan Brasilien och Argentina försenades efter bråk på läktarna. Argentinas lagkapten Lionel Messi ledde sitt lag av planen för att lugna ner stämningen.
Sedan kom argentinarna tillbaka och vann prestigematchen, 1–0.
– Vi såg hur polisen slog människor, sa Messi.

69 000 biljetter var sålda till stormötet mellan Brasilien och Argentina i VM-kvalmatchen på Maracanã i Rio de Janeiro. Men den fullsatta arenan fick vänta 27 minuter efter utsatt tid innan fotbollsmatchen kunde blåsas i gång.

När nationalsångerna spelades inför matchen bröt slagsmål ut mellan argentinska och brasilianska fans. De argentinska spelarna försökte lugna sina fans utan framgång.

Polisen slog med batonger för att försöka avbryta slagsmålen. Argentinas målvakt Emiliano ”Dibu” Martínez sprang fram till räcket framför bortaläktaren och försökte ta sig upp för att be polisen att sluta slå.

Messi ledde uttåg

Till slut tog Argentinas lagkapten Lionel Messi med sig sitt lag ned i omklädningsrummet och meddelade att de inte skulle komma tillbaka förrän situationen lugnat ned sig.

Efter matchen sade Messi att det var flera spelare som hade familj på läktarna och att spelarna var mer oroliga för dem än för att spela matchen.
– Vi gjorde det (gick till omklädningsrummet) eftersom det var sättet vi kunde lugna ned stämningen på. Där nerifrån kunde vi inte göra mycket, vi såg hur polisen slog människor, sade Lionel Messi.

Laget återvände efter att ha tillbringat 22 minuter i omklädningsrummet och värmde upp i fler minuter innan matchen slutligen, 27 minuter försenad, kunde blåsas i gång.

Den första halvleken blev händelselös och mållös. Det enda skottet på mål kom i 44:e minuten när Brasiliens Gabriel Martinelli föste en släppt retur från Argentinas målvakt Martínez tillbaka mot målet. Bollen såg ut att gå in men stoppades på mållinjen av Cristian Romero i bortalaget.

Nickmål av veteran

Brasilien inledde andra halvlek piggare och hade ett skott nära stolpen efter 54 minuter. Något mål blev det dock inte den gången.

I stället var det Argentinas veteranback Nicolás Otamendi som stod för matchens första mål när han i 63:e minuten nickade in bollen efter en hörna. 1–0 stod sig sedan resten av matchen. Brasilien fick spela med tio man i slutet av matchen efter en utvisning av inhoppande mittfältaren Joelinton i 81:a minuten.

Natten mot onsdagen spelades också kvalmatch mellan Colombia och Paraguay som slutade 1–0 och Uruguay slog Bolivia med 3–0. Matchen mellan Ecuador och Chile slutade 1–0.

Argentina leder den sydamerikanska kvalgruppen och har 15 poäng efter sex spelade matcher. På delad andraplats ligger Uruguay och Colombia med 13 poäng.

Brasilien, som förlorat tre kvalmatcher på raken, ligger på en sjätteplats med blott sju poäng.