Jätteilskan mot England inför EM-finalen – reagerar nu väldigt starkt mot finallaget: "Det är patetiskt"

Jätteilskan mot England inför EM-finalen – reagerar nu väldigt starkt mot finallaget: ”Det är patetiskt”

England spelar på söndag EM-final – på hemmaplan.
Det får flera spanska journalister att rasa just nu.
– Turneringen har varit en skam. Det är patetiskt, säger spanske tv-profilen Josep Pedrerol.

Årets EM-turnering har varit utspridd i hela Europa och flera länder har fått resa kors och tvärs över kontinenten för att spela matcher. Men inte England som hittills spelat fem av sex matcher hemma på engelsk mark.

”En skam”

Den enda bortamatchen var i kvartsfinalen mot Ukraina som spelades i Rom. Nu väntar EM-final på söndag och även den spelas på hemmaplan för England.

England, EM 2021
210707 Jannik Vestergaard of Denmark looks dejected after the 1-1 goal during the UEFA Euro 2020 Football Championship semi final between England and Denmark on July 7, 2021 in London. Photo: Paul Marriott / BILDBYRÅN / Cop 243

Det får flera spanska journalister att rasa. Framförallt verkar de irriterade på att England fått så mycket hemmamatcher när de inte ens tillhör EU längre.

Kritikerna tycker att hela turneringen är manipulerad och att England blivit väldigt favoriserade i EM.
– Den här turneringen har varit en skam. Det har varit patetiskt. Vi har haft matcher i städer som inte ens är europeiska. Finalen på söndag spelas i ett land som inte längre är med i EU, säger tv-profilen Josep Pedrerol enligt engelska tidningen Daily Mail.
– Allt har varit planerat i minsta detalj. England har fått spela varje match på hemmaplan. Det är upplagt för dem att vinna bucklan.

GUIDE: Här är allt du behöver veta om fotbolls-EM 2021: Matcher, resultat och tv-tider!

Uefas löfte

Självklart fick han ännu mer vatten på sin kvarn efter veckans EM-semifinal mellan Danmark och England när en omdebatterad straff avgjorde hela matchen i förlängningen.
– De saknade något mot Danmark och då fick de hjälp. Det var en feldömd straff.

England, EM 2021
210707 Harry Kane of England celebrates the 2-1 goal during the UEFA Euro 2020 Football Championship semi final between England and Denmark on July 7, 2021 in London. Photo: Paul Marriott / BILDBYRÅN / Cop 243

Under fredagen meddelade även Uefas president Aleksander Ceferin att EM aldrig mer kommer att arrangeras så som det gjorts under sommaren 2021.
– Det kommer aldrig att bli så här igen. Jag kommer inte stå bakom det och vi ser nu att det är en stor utmaning att ha så många värdländer. Det är heller inte rättvist att vissa lag reser 10 000 kilometer och andra 1 000 kilometer, säger Uefa-presidenten enligt engelska BBC. 

Vad tycker du om kritiken mot England? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Allvarliga uppgifterna efter Danmarks EM-uttåg – forskarens avgörande utspel: ”Råder inga tvivel om…”

Få våra nyhetsbrev!