Janne Anderssons sista ord som svensk förbundskapten – öppnar upp om framtiden: "Det hade varit roligt"

Janne Anderssons sista ord som svensk förbundskapten – öppnar upp om framtiden: ”Det hade varit roligt”

Janne Andersson lämnar ”världens bästa jobb”, men vet inte vad som väntar härnäst.
– Det hade varit roligt att få ett tränarjobb någonstans i en annan miljö, säger den avgående förbundskaptenen.

Janne Andersson kallade på onsdagen till presskonferens för att sätta punkt för sin tid som förbundskapten för det svenska herrfotbollslandslaget.
– Jag är väldigt stolt och glad över att ha fått ha det här jobbet. Men inte nöjd, då hade jag såklart velat att vi skulle vara i något mästerskap till, säger den 61-årige hallänningen.

Vad som väntar nu? Ett förbundskaptensjobb i ett annat land? En ny klubb i Sverige eller utomlands? Janne Andersson håller alla dörrar öppna.
– Jag har ju haft världens bästa jobb så allt kan bara bli sämre, tyvärr. Jag utesluter egentligen ingenting, säger han.
– Hoppas att det kan komma något spännande projekt att hoppa på. Det hade varit roligt att få ett tränarjobb någonstans i en annan miljö.

Artikeln fortsätter nedanför.

Andersson inledde själv presskonferensen med att rabbla en del statistik från sina 7,5 år som förbundskapten. Det blev 94 landskamper – 48 segrar, 15 oavgjorda och 31 förluster.

Redan i oktober stod det klart att Sverige missar fotbolls-EM nästa sommar, den andra raka mästerskapsmissen med Janne Andersson vid rodret.

Fakta om Janne

Född: 29 september 1962 (61 år).

Bor: Lidingö och Halmstad.

Familj: Frun Ulrika och döttrarna Louise och Julia, barnbarn.

Jobbar med: Fotboll. I december går hans kontrakt som förbundskapten för herrlandslaget ut.

Gör sedan: Jobbmässigt oklart, men kort efter nyår ska han operera en länge krånglande knäled.

Uppdrag som tränare: Alets IK (spelande tränare), Halmstads BK (assisterande), Laholms FK, Halmstads BK (assisterande), Halmstads BK, Örgryte IS, IFK Norrköping.

Främsta meriter: SM-guld med IFK Norrköping, SM-guld som assisterande med Halmstad, stora silver med Halmstad som tränare. Förde Sverige till kvartsfinal i VM 2018 och till åttondelsfinal i EM 2021.