Janne Anderssons kryptiska svar – på frågan om Zlatan Ibrahimovics möjliga comeback i Blågult: ”Lurigt…”

Janne Andersson kan ha träffat Zlatan Ibrahimovic igen.
Förbundskaptenen är kryptisk kring huruvida ett andra möte har varit.
– Det är ett lurigt svar, säger han i podcasten ”Lundh”.

Det var i höstas som Zlatan Ibrahimovic öppnade dörren för mängder av spekulationer och skriverier då han, i samband med att han tilldelades sin tolfte guldboll, berättade att han saknar spel i landslaget. Svensken har gjort enorm succé i Serie A sedan återkomsten till Europa för ett år sedan, och var i höstas tydlig med att han kan tänka sig spel i det landslag som han slutade i efter EM 2016.

Kryptiska svaret

I november så var Janne Andersson i Milano för att samtala med anfallsstjärnan om en potentiell återkomst i landslaget, och beskedet som kom från landslagsledningen då var att ”dialogen skulle fortgå”. Men vad har egentligen hänt efter det?

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
160622 Sveriges Zlatan Ibrahimovic under lineup inför fotbollsmatchen mellan Sverige och Belgien under fotbolls-EM den 22 juni 2016 i Nice. Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87253

I podcasten ”Lundh” så nämns det att Janne Andersson varit på ytterligare en resa efter mötet i november, men huruvida det var för att prata med Ibrahimovic igen eller inte vill förbundskaptenen inte avslöja.

– Jag har inga kommentarer. Det är ett lurigt svar. Men jag var och besökte Zlatan i november. Resultatet av det mötet var att vi skulle föra dialogen vidare. Den dialogen för vi vidare, så kan jag säga, säger han i podcasten.

”Ingen prestige i det”

Janne Andersson berättar sedan vidare vad status är kring Zlatan Ibrahimovics vara eller icke vara i landslaget just nu.

– Den är egentligen på precis samma nivå som när jag hade varit där nere. När det här kom i samband med guldbollen och Zlatan öppnade upp på riktigt, för allt som jag hade sett innan såg inte jag som på riktigt, vilket han också bekräftade. Vi hade bestämt 2016 vad som gällde, han och jag. Men då pratade jag med Håkan Sjöstrand, som hade varit med när han lämnat Guldbollen till honom, och kollade med honom om han ville träffa mig, för då skulle jag åka och träffa honom direkt. Mitt jobb är ju att prestera resultat med landslaget, och finns det spelare som är lika bra eller bättre än de som jag har med nu, då är det min skyldighet att kolla upp det, säger han.

Janne Andersson, landslaget
201013 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on October 13, 2020 in Lisbon. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0027

Janne Andersson har flera gånger under sin tid som förbundskapten kritiserats hårt av just Zlatan Ibrahimovic, framför allt kring en del uttagningar. Men förbundskaptenen menar att han är prestigelös kring att eventuellt ta med Ibrahimovic i landslaget.

– Sedan har jag noll prestige i de här frågorna, jag sitter inte och trampar i gammal dynga. Man måste gå vidare, men det måste också gås vidare i den processen på ett bra sätt, och det gjorde det. På det mötet snackade vi och redde ut saker och ting, och jag fick en förståelse för honom och han för mig. Det var ett bra snack, säger han.

LÄS MER: ”Svennis” om makalösa målet som han aldrig glömmer: ”Snyggaste jag sett”

Få våra nyhetsbrev!