Janne Anderssons helt oväntade ilska – mot text-tv: "De är hemska"

Janne Anderssons helt oväntade ilska – mot text-tv: ”De är hemska”

Nu är Janne Andersson upprörd igen.
Men märkligt nog är han irriterad på SVT:s text-tv.
– Det har börjat tappa nu för jag tycker att det är för många fel, säger han till Sportbladet.

Bara några få dagar återstår till den så viktiga EM-kvalmatchen mot Rumänien. Då väcks förbundskaptenen Janne Anderssons ilska – mot SVT:s text-tv.

Jannes ilska mot text-tv

Janne har en stor förkärlek för text-tv och erkänner att han använder tjänsten varje dag fortfarande.
– Jag följer text-tv varje dag. Det är det sista jag läser innan jag går och lägger mig. Det är en bra sammanfattning, man håller sig à jour om saker och ting, säger han till Sportbladet.

Janne Andersson, landslaget
191111 Janne Andersson, head coach of the Swedish national football team, during a press conference on November 11, 2019 in Larnaca. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88065

Men ändå är förbundskapten rejält irriterad på text-tv. Och den så slarviga språkanvändningen med massor av felstavningar och liknande.
– Det får inte vara några felstavningar, syftningsfel och meningsbyggnadsfel. Men det värsta är felstavningarna. De är hemska, säger han till kvällstidningen.

”Text-tv har börjat tappa”

Trots kritiken erkänner Janne att han inte kommer att sluta använda tjänsten text-tv.
– Nej, det gör jag inte. För jag tycker det är en väldigt bra sammanfattning på allting: Alla tabeller man ligger och kollar på, resultat och nyheter. Det är en väldigt bra nyhetssammanfattning. Men jag känner att text-tv ska vara rätt. Jag håller det en nivå högre än annat, eller har gjort det innan. Men det har börjat tappa nu för jag tycker att det är för många fel, säger han i intervjun.

Janne Andersson, landslaget
191111 Janne Andersson, head coach of the Swedish national football team, during a press conference on November 11, 2019 in Larnaca. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 88065

Nu hoppas Janne Andersson att SVT kan rycka upp sig efter uppläxningen och rätta till stavfelen på text-tv. Så att han får en trevligare läsning på 377 efter matchen mot Rumänien på fredag.

LÄS MER: SVT:s beslut: Tar bort klassiska sidan från text-tv