SVT:s beslut: Tar bort klassiska sidan från text-tv

SVT:s beslut: Tar bort klassiska sidan från text-tv

Nu står det klart att SVT väljer att ta bort en av de mest klassiska sidorna i text-tv-utbudet.
Den nya ändringen börjar gälla från och med årskiftet, det bekräftar SVT på sin hemsida.

SVT:s text-tv är en stark tradition som funnits med i många år. Än idag knappar många svenskar in text-tv för att få de senaste resultaten och hitta nyheter. Men från och med årskiftet kommer det ske en stor förändring.

SVT tar bort innehåll från text-tv

Nu väljer SVT att ta bort allt spelinnehåll från ATG och Svenska Spel från text-tv. Anledningen är den nya spelregleringen som börjar gälla 1 januari 2019.
– Vårt beslut är en logisk följd av omregleringen av den svenska spelmarknaden, säger SVT:s programdirektör Jan Helin till SVT:s hemsida.

”När spelmonopolet försvinner riskerar SVT att gynna en kommersiell spelmarknad, vilket inte är förenligt med public service-uppdraget, därav beslutet att ta bort allt spelinnehåll på SVT-text”, skriver Sveriges Television på sin hemsida.

Här är sidorna som försvinner

Sidorna som berörs av detta är 551–553 och 568–579. SVT vädjar nu till tittarnas förståelse.
– Vi förstår om tittare haft för vana att följa spelresultaten via SVT:s text-tv men är övertygade om att det går lätt att hitta nya källor för spelresultat. På tv4:as text-tv kan man exempelvis hitta spelresultat från Svenska spel och ATG om man vill fortsätta läsa resultaten via tv:n, säger Jan Helin till Sportbladet.

Innehållet försvinner från SVT:s text-tv efter årskiftet.

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/DkC6oheRTsZ0vRxo2kdGIxr6qdR3ZEGJE6O_-5XydjQK8K7zvP7EK0tuXbX_zb4N?autoplay=1&loop=1&mute=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!