Janne Andersson slår tillbaka – efter stenhårda kritiken i TV4: ”Det är helt ointressant”

Kim Källström var rejält kritisk mot landslaget.
Vad Janne Andersson tyckte om det?
– Det är helt ointressant, säger förbundskaptenen.

Sverige slarvade bort jättemöjligheten i kvalgruppen, då man förlorade måstematchen mot Georgien med 0-2. Sverige radade upp chanser i den första halvleken, och hade det inte varit för en storspelande målvakt, och slarv i avslutningslägen, så borde Sverige åtminstone gjort ett par mål.

Stora kritiken

Men i den andra halvleken var det i stället Georgien som skapade de bästa chanserna, och där var det inte tal om någon ineffektivitet. Hemmalaget gjorde två mål i matchen, Sverige lyckades inte göra ett enda, och det blev ett enormt svenskt fiasko i den nästa gruppspelsomgången, och nu krävs ett mindre mirakel för att ta en direktplats i VM.

211111 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efteråt var rösterna rejält kritiska mot Blågult, och hur man hanterade matchen. Inte nog med att man var uddlöst framåt, det var dessutom individuella misstag bakåt som ledde till målen. En av alla som reagerade var Kim Källström, expert i TV4.

– Det är slarvigt och något vi kanske aldrig har sett Janne Anderssons landslag göra. Att kasta bort en match på det här sättet. Förvånande, säger han.

”Helt ointressant”

Men Janne Andersson hade inte mycket att säga om just Källströms starka kritik.

– Vad Kim eller någon annan tycker är jag helt ointresserad av om jag ska vara helt ärlig, svarar förbundskaptenen.

Men han medger sedan att Sverige borde gjort mål i första halvlek.

– Med de chanserna vi har i första halvlek är det självklart att vi ska göra mål. Nu gör vi inte det och det blir en match där de gör mål lite slumpmässigt. Sen blir det uppförsbacke.

211111 Zlatan Ibrahimovic and Alexander Isak of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Janne Andersson berättar vidare att han inte på något sätt lastar sina spelare, men att det helt enkelt inte var Sveriges dag.

– Det är inte så att vi går in och slarvar eller säger att vi inte ska ta det här på allvar. Spelarna säger inte att vi ska förlora dueller eller inte kämpa, säger han.