Zlatan Ibrahimovics jättekritik – sågar sin egen insats efter stora fiaskot: ”Är det jag saknar”

Sverige skapade mängder av målchanser mot Georgien och flera av dem genom Zlatan Ibrahimovic.
Efter matchen är den svenske superstjärnan kritisk mot sin egna insats.
– Jag ska sätta dem chanserna, säger han.

Sverige föll tungt borta mot Georgien och direktplatsen till VM gled ur svenskarnas händer. Siffrorna stannade på 2–0 men Sverige var överlägsna i den första halvleken med Zlatan Ibrahimovic längst fram.

Zlatan självkritisk

Svergie skapade mängder av chanser där Zlatan allt som oftast var den stora organisatören, men i flera lägen valde superstjärnan att spela fram sina lagkamrater istället för att gå på eget avslut.

Något både 40-åringen själv och Janne Andersson är inne på efter förlusten.

– Zlatan gör det som vi vill att han ska göra. Han är en uppspelspunkt, jag tycker att han är lite osjälvisk ibland när han borde avsluta själv, säger Janne.

211111 Zlatan Ibrahimovic of Sweden looks dejected during the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi.
Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

– Fysiskt kände jag mig bra, jag kände mig rörlig men saknar den sista skärpan framför målet. Jag ska sätta de chanserna jag får, framför allt om man får mer än en, då ska man sätta dit en. Det är det jag saknar, säger Ibrahimovic.

Sveriges stora akilleshäl var de missade målchanserna och ineffektiviteten. Alexander Isak och Viktor Claesson hade varsitt superläge att spräcka målnollan tidigt i matchen, men missade.

Tvärtom för Georgien som satte nästan allt de skapade.

– Ser matchen ut som den gjorde totalt sett kan jag inte programmera att vi ska göra mål, nu gör vi inte mål och de vinner matchen. Det är klart vi ska göra mål, men om jag ångrar någonting utifrån det? Nej inte så här direkt, säger förbundskaptenen.

”Får se vad Janne tänker på söndag”

Zlatan Ibrahimovic, som dragit en del med skador under hösten, fick spela hela matchen under torsdagskvällen. Redan på söndag väntar Spanien på bortaplan, och nu väntar några dagar med rehab för att återställa kroppen inför avgörandet.

– Vi tar rehab här (i Georgien) innan vi åker till Sevilla. Då får vi se hur det är med spelarna fysiskt. Men utgångsläget är att jag inte känner nu att någon inte kan spela på söndag, säger Janne Andersson om Zlatan inför söndag.

Men den 40-årige superstjärnan är redo ifall han får en plats i startelvan.

– Det är två matcher i kroppen på en vecka och tredje blir på söndag. Vi får se vad Janne tänker på söndag och vad planerna är. Jag ställer upp och vill han ha mig på planen är jag på planen, det är ingenting jag pratar emot. Min mentalitet är att jag ställer upp när han vill, säger Zlatan.

211111 Zlatan Ibrahimovic of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Spanien vann sin match mot Grekland och klättrar förbi Sverige i gruppen. För att Janne Andersson och hans gäng ska ta en direktplats till VM-turneringen krävs det att man besegrar Spanien – i Spanien.

Vid förlust eller kryss väntar playoff till våren.

LÄS MER: Georgiens plötsliga utspel mot Sverige – slår tillbaka mot Janne Andersson: ”Jag kan bara säga…”


Få våra nyhetsbrev!