Georgiens plötsliga utspel mot Sverige – slår tillbaka mot Janne Andersson: ”Jag kan bara säga...”

Georgiens plötsliga utspel mot Sverige – slår tillbaka mot Janne Andersson: ”Jag kan bara säga…”

Janne Andersson menade att Georgien hade tur på sina mål.
Nu slår motståndarna tillbaka.
– Tränare snackar mycket efter matcher, säger förbundskapten Willy Sagnol.

Sverige hade ett gyllene läge att koppla grepp om VM-kvalgruppen, och hade resultaten gått rätt väg under torsdagen så hade faktiskt Blågult kunnat säkra en direktplats till VM. Men så blev det inte. I stället blev det ett historiskt fiasko, och en förlust mot ett så dåligt rankat lag har Sverige inte haft sedan 2004(!).

Jannes ord

Trots mängder av målchanser, och trots att Zlatan Ibrahimovic var tillbaka efter sin långa skadefrånvaro, så blev Sverige nollat av Georgien, som vann matchen med 2-0. Det var inte direkt så att hemmalaget radade upp lägen, men man tog vara på de som dök upp, någonting som alltså Sverige inte gjorde, och nu är läget prekärt för Blågult, som behöver vinna borta mot Spanien för att ha chans till förstaplatsen i gruppen.

211111 Head coach Janne Andersson of Sweden during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Och efteråt var det såklart bittra miner i det svenska lägret. Samtliga spelare var besvikna, och självkritiska, men Janne Andersson menade att allt inte handlade om skicklighet.

– De hade lite tur när de gjorde mål. Och vi borde gjort mål på våra chanser, sa han direkt efteråt.

”Jag kan bara säga…”

Men Georgien höll inte med. Direkt efter matchen blev förbundskaptenen Willy Sagnol konfronterad med Janne Anderssons dom om matchen – och slog då tillbaka.

– I så fall kan jag säga att de vann hemma på en turlig situation. Vi förtjänade också mer när vi förlorade med 0–1 i Sverige. Tränare snackar mycket efter matcher, och det är viktigt att tänka på vad man förmedlar. Så jag säger inte mer än så och önskar honom lycka till mot Spanien, säger han.

211111 Head coach Willy Sagnol of Georgia during a press conference after the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Bara en match återstår av VM-kvalet och Spanien toppar nu gruppen, efter att ha vunnit mot Grekland på torsdagskvällen. Det betyder att EM-semifinalisterna bara behöver en poäng i matchen mot Sverige på söndag, för att säkra avancemang till VM nästa vinter. Skulle Sverige sluta tvåa i gruppen väntar playoff, med semifinal och final, för att ta sig till VM.

LÄS MER: Kim Källströms stora kritik mot Victor Lindelöf: ”Får inte göra så som lagkapten – det finns gränser…”

Få våra nyhetsbrev!