Kim Källströms stora kritik mot Victor Lindelöf: ”Får inte göra så som lagkapten – det finns gränser...”

Kim Källströms stora kritik mot Victor Lindelöf: ”Får inte göra så som lagkapten – det finns gränser…”

Sverige förlorade mot Georgien.
Då var Kim Källström kritisk mot Victor Nilsson Lindelöf.
– Man får inte göra så som lagkapten, säger TV4-experten.

Sverige hade en jättechans att skapa sig ett grepp om kampen om VM-plats. Sverige gick in till den nästa sista gruppspelsomgången med två poängs marginal till Spanien, och hade resultaten gått vägen hade faktiskt Blågult kunnat bli klara redan idag. Men så blev det inte.

Stor kritik mot lagkaptenen

Sverige förlorade nämligen mot Georgien och efteråt var kritiken hård mot många inom laget. Framför allt så höjdes röster kring ineffektiviteten, då Sverige i framför allt den första halvleken radade upp målchanser, och borde gjort åtminstone ett par mål. Men i stället var Georgien uppe på en fast situation och gjorde 1-0, och efter ett motlägg och duell med Victor Nilsson Lindelöf kunde man springa igenom och göra 2-0.

211111 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden looks dejected during the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Efteråt var Kim Källström, tidigare landslagsspelare och numera expert i TV4, kritisk. Särskilt kring mittbacken och lagkaptenen Victor Nilsson Lindelöfs agerande vid det andra målet. Även Lotta Schelin var kritisk.

Man bjuder på mycket ytor, men det finns läge för Victor att ta bort bollen här. I stället får Georigen med sig bollen. Det är små marginaler, men det är sånt som avgör, säger hon.

”Det finns gränser…”

Kim Källström bryter då in och är betydligt mer kritisk.

Så ska man inte spela försvarsspel. Vi har varit otroligt positiva till honom, att han är en spelande mittback, men det finns gränser för det där. Och det är en grej… Som mittback och lagkapten, då kanske man inte ska chippa förbi en spelare. Det är bara att smälla bort den. Man tar en risk när man vill starta igång ett anfall sådär… Men att chippa där, risken är för stor. Man måste plocka bort den bollen. Han satte sig ned efter och visste att han gjorde fel, det såg vi också, säger Källström.

211111 Alexander Isak , Zlatan Ibrahimovic and Victor Nilsson Lindelöf of Sweden during the FIFA World Cup Qualifier football match between Georgia and Sweden on November 11, 2021 in Batumi. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Victor Nilsson Lindelöf var efter matchen självkritisk och medgav att han borde gjort det bättre i samband med 2-0-målet.

Jag gillar det. Det är inga bortförklaringar, han går ut som lagkapten och säger att han gjorde fel, sen går vi vidare. Det gillar jag, säger Källström om det hela.

LÄS MER: Svenskt jättefiasko i VM-kvalet – förlorar mot Georgien(!) i nyckelmatchen

Få våra nyhetsbrev!