Janne Andersson slår tillbaka – efter Nilla Fischers brandtal

Janne Andersson slår tillbaka – efter Nilla Fischers brandtal: ”Jag är fan inte…”

Nilla Fischers brandtal gällande den icke jämställda fotbollen blev uppmärksammat.
Janne Andersson stöttar den svenska stjärnan – men ställer sig frågande till ett resonemang.
Det angående att vara ekonomiskt oberoende.

Nilla Fischer tilldelades Diamantbollen efter sin fantastiska säsong i tyska Wolfsburg. På scenen valde hon att hålla ett brandtal gällande jämställdheten inom fotbollen.

Nilla Fischers brandtal

Och alla ni pojkar, killar och framför allt män: det är dags att komma in i matchen för jämställdhet är något som gynnar oss alla men det är något som vi måste göra tillsammans. Och helt ärligt: we have no more fucks to give”, sa Fischer I sitt tal.

Foto: Bildbyrån

Talet utlöste många reaktioner och en av de som stöttade henne var John Guidetti.
– Det var ett bra tal. Hon försöker förmedla sitt budskap och sina känslor. Jag är feminist och tror på allas lika värde, sa han då till Sportbladet.

Janne Andersson: ”Förstod inte”

En annan som ställer sig bakom hennes budskap i stort är förbundskaptenen Janne Andersson.

Foto: Bildbyrån

Men däremot ställer han sig frågande till ett av hennes resonemang
– Jag har ingen avvikande åsikt där utan jag står för de åsikterna hon har och det är högst rimligt att vi ska vara jämställda i samhället. Det var lite det vi pratade om innan, att man ska bete sig schyst mot alla, säger Andersson i en intervju med SportExpressen och fortsätter:
– Det enda jag vände mig emot i resonemanget var de kring att vara ekonomiskt oberoende. Det förstod jag inte riktigt vad hon menade. Jag har hållit på med det här i 33 år och jag är fan inte ekonomiskt oberoende. Det finns människor inom olika branscher som är fantastiskt duktiga, men som inte alls är ekonomiskt oberoende, så det resonemanget förstod jag inte, den jämförelsen.

”Alla behöver inte tycka som jag”

Janne Andersson, som i kväll leder det svenska landslaget mot Island under januariturnén, poängterar vidare att jämställdhet inom alla områden borde vara självklart

Relationen mellan dam- och herrlandslaget har verkat spänd under den senaste tiden, någonting som han tvärt dementerar.
– Bilden som har lyfts fram kan säkert göra att man tror så. Sedan behöver alla inte tycka som jag, det är hur man upplever saker. Sedan har Marika Domanski Lyfors sin arbetsplats fyra meter från mig och där pratar vi definitivt inte om några sprickor, säger Andersson till SportExpressen,

Dela artikeln för att säga vad du tycker om det här!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/7Ys1ypX3BXvOufVUu2wQfVJj1b4kZwnURl5wAumAFjxOx5CpQvvASd5Jcmci_e09?autoplay=1&endtime=&loop=0&mute=1&player=onyx&starttime=0&videoposter=0&videoposter.endtime=&videoposter.starttime=0″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Janne Anderssons hyllning till Ken Sema – efter stora PL-succén

Stenhårda kritiken mot Victor Nilsson Lindelöf – efter han publicerat den här bilden