Janne Andersson medger nu starka känslorna – efter Zlatans utspel: ”Ledsen och besviken”

.

Zlatan Ibrahimovic gick till attack mot Janne Andersson.
Nu berättar förbundskaptenen om känslorna efteråt:
– Det gjorde mig ledsen och besviken, säger han.

Det var i veckan som Zlatan Ibrahimovic, i en intervju med Expressen, gick till angrepp mot Janne Andersson.

MLS-stjärnan antydde att förbundskaptenen under sin tid i landslaget valt bort spelare med invandrarbakgrund, samt att Andersson ”förstört det som Zlatan byggt upp under 20 år”.

Berättar om känslorna

Janne Andersson har tidigare svarat på utspelet, men nu berättar han om känslorna som det framkallade.

– 2019. Att vi ska hålla på och prata om grejer, att det blir en fråga runt landslaget, det är jättetråkigt. Själv har jag värderingar och en syn där jag absolut inte tittar på de här grejerna. Det gjorde mig ledsen och besviken, på ett felaktigt faktaunderlag, så kom insinuationer om att jag tar ut spelare på andra principer. Så det gjorde lite ont. Jag är här för att förbereda laget för att spela fotboll. Det tog lite på mig, säger Andersson på presskonferensen inför Malta-Sverige som spelas i morgon, lördag.

Zlatan Ibrahimovic
180330 Zlatan Ibrahimovic under en presskonferens med MLS-laget LA Galaxy den 30 mars 2018 i Los Angeles.
Foto: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / 87668

Andersson menar att han inte har pratat med Ibrahimovic på över tre år, och han ser heller ingen anledning att göra det nu.

– Jag kan inte gå och undra vad folk tycker om det vi gör. Vi pratar med varandra i landslaget. Det finns alltid brus. Jag var med på att det skulle hända grejer runtomkring, det kommer säkert att bli så i framtiden också. I det här fallet, vilket jag nu beklagar, men vi är här och spelar fotboll. Om ni är intresserade av det har vi haft en fantastiskt bra fotbollsvecka. Om vi jämför med förra samlingen har det varit bättre fysisk status på spelarna, säger han.

”Många har stöttat mig”

Förbundskaptenen berättar även om stödet han fått.

– Kompisar, familj och så vidare, de tycker inte det är så sympatiskt. Så det är många som har hört av sig och stöttat mig. Jag känner mig väldigt trygg i mig själv som ledare och person. Jag tycker det känns konstigt att jag måste sitta och diskutera det, säger han.

191007 Head coach Janne Andersson of the Swedish national football team during a press conference on October 7, 2019 in Stockholm.
Photo: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Sverige möter Malta på bortaplan på lördagen.

Matchen börjar klockan 20:45.

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

LÄS MER: Talangen död efter fruktansvärda olyckan – blev bara 22 år gammal: ”Vi är helt mållösa”

Uppgifter: Manchester United ÖVERENS med första januarivärvningen – här är nyförvärvet!