Ilskan mot José Mourinho – efter orden om Victor Nilsson Lindelöf

Ilskan mot José Mourinho – efter orden om Victor Nilsson Lindelöf

José Mourinho hyllade Victor Nilsson Lindelöf efter förlusten mot Juventus.
Men de fina orden tas samtidigt emot med kritik.
”Jag skulle bli vansinnig” skriver FourFourTwos förre chefsredaktör Huw Davies

Manchester United fick se sig besegrade när Juventus kom på besök i Champions Leauge. Paulo Dybalas mål efter kvarten blev också det enda och United får fortsätta kämpa för avancemang.

Lindelöf med superinsats

Victor Nilsson Lindelöf fanns med från start för United och stod för en storartad insats. Och det var inte bara de brittiska fotbollsexperterna som var imponerade.

Foto: Bildbyrån

Lindelöfs insats klassades av flera som den bästa matchen han har gjort sedan han kom till klubben.

Efter nederlaget mot de italienska mästarna hyllade även José Mourinho sin svenske mittback.
– I dag (läs igår) såg vi att Chiellini och Bonucci var helt fantastiska men Chris Smalling och Victor Lindelöf gjorde bra ifrån sig. Det är första gången som Victor spelar en match på den här nivån. Han gjorde en bra match och det är bra erfarenheter för många av pojkarna, sa Mourinho efter matchen.

Mourinho kritiseras

Men alla tar inte emot Mourinhos hyllning till Lindelöf som någonting positivt. Den ansedda fotbollssajten FourFourTwos före detta chefredaktör Huw Davies reagerar starkt mot uttalandet och menar att det nedsätter spelarna.

Foto: Bildbyrån

”Hade jag varit Martial, Shaw, Rashford eller Smalling skulle jag bli vansinnig om min tränare beskrev mig som ”en pojke” som får erfarenhet mot ”kvalitéer” som antyder att jag aldrig kommer nå”, skriver Davies på Twitter.

Lindelöf fick flera gånger i matchen tampas mot Cristiano Ronaldo, och kom ut segrande ur striden, samt såg till att avstyra flera farliga inlägg. Davies är inte ensam i kritiken mot Mourinho och får medhåll från Celtics tidigare norske tränare Ronny Deila.

”En skam”

Han menar att Mourinhos attityd skickar konstiga signaler.

– Det är nästan att dra skam över Manchester United. Om du menar att det här är en bra prestation, och att Juventus är så mycket bättre, måste du se över vad du sysslar med, för han har haft hand om det här laget ett bra tag, säger Deila enligt VG.

Foto: Bildbyrån

Manchester United kunde skatta sig lyckliga över att Young Boys och Valencia spelade lika tidigare under kvällen.

Resultatet, i och med förlusten mot Juventus, innebär att ”Red Devils” ligger kvar på andraplatsen i gruppen, två poäng före Valencia, med tre matcher kvar.

Dela för att hylla Victor Nilsson Lindelöf!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/GPT_OrQr0j2AmglzIEqepbqiRTQEO15NIR4yyHjCi7fEIbtxOlcLbwbCWhS9MURN?autoplay=1″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovic underbara hyllning till thailändska pojklaget – efter grottdramat

Här är siffrorna – som avslöjar Victor Nilsson Lindelöfs succé(!) i Manchester United