Ilskan mot Janne Andersson – efter provocerande utspelet: ”Det är en lögn!”

Förbundskaptenen Janne Andersson konstaterade för sydkoreansk media att de inte videogranskat det sydkoreanska landslaget.
Nu möts uttalandet av stor ilska från den sydkoreanska ledningen.

På måndag gör Sverige entré i fotbolls-VM i Ryssland. Sydkorea står för motståndet och på förhand har mycket av snacket handlat om scouting.

Svenska landslagets har vädjat till sina motståndare att visa respekt och låta laget ha sina stängda träningar i fred, trots att träningsplanen kan ses från närliggande höghus. Det var just från ett sådant som landslagets scout Lasse Jacobsson påstått sig ha spionerat från under Sydkoreas landslagsläger i Österrike.

Ilskan mot Janne Andersson

I en intervju med sydkoreansk media konstaterade Janne Andersson att de ännu inte haft någon videoanalys inför matchen. I stället ska Sverige fokusera på sitt eget.

Men det påståendet har provocerat förbundskaptenen Shin Tae-Young, som ilsknar till rejält.
– Det är ett hundra procent lögn, säger han till SportExpressen och fortsätter:
– Jag vet inte varför Janne Andersson så, men jag vill hälsa honom att de borde spela bra mot oss.

”Det är deras förlust”

På midsommardagen tar Sverige sig an Tyskland i Sotji för att sedan ta sig Jekatrineburg och den avslutade gruppspelsmatchen mot Mexico. Sydkorea har förlorat mot både Senegal och Bosnien/Hercegovina inför VM, och mot Sverige har man aldrig vunnit i en tävlingsmatch.

Journalisten Joo Kyung-Don på nyhetsbyrå Yonhap News säger till SportExpressen att stämningen inför matchen mot Sverige ”börjar bli riktigt irriterad”. Förbundskaptenen Janne Anderssons uttalande har även nått de sydkoreanska spelarna.
– Om Sverige inte lägger något fokus på oss så är det deras förlust, säger lagkaptenen Ki Sung-Yueng till SportExpressen

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

Mikael Lustigs sköna pik – efter Zlatans märkliga känga mot Janne: ”Jag tror nog alla vet…”