Ikonens stora kritik mot Zlatan – efter stjärnans udda beslut utanför planen: ”Milan borde förbjudit det”

Zlatan Ibrahimovic har tagit på sig ett uppdrag vid sidan av planen.
Det gillar inte den ikoniska tränaren Fabio Capello.
– Klubben borde, med all respekt, ha förbjudit det, säger han.

Zlatan Ibrahimovic har ända sedan ankomsten till Milan för mer än ett år sedan visat att han fortfarande, trots sin höga ålder, hör hemma i den absoluta världseliten. Svensken har vräkt in mål och har med sina ledaregenskaper såväl på som vid sidan av planen förvandlat Milan till ett topplag.

Deltar i festivalen

När forwarden kom till klubben låg man i mitten och såg ofta ut att ha stora problem – men nu ligger man i toppen av Serie A och Ibrahimovic har sedan ankomsten visat upp ett imponerande målsnitt, och även han hotar i toppen av skytteligan. Det har helt enkelt inte funnits många anledningar för någon att vara särskilt kritisk mot Ibrahimovic i Italien, men nu stöter svensken på viss kritik för sitt agerande vid sidan av planen.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
161222 Bilden är utvald till en av Bildbyråns 150 bästa bilder från 2016. Originalbild publicerad 161121 Zlatan Ibrahimovic, vinnare av Guldbollen under Fotbollsgalan den 21 november 2016 i Stockholm. Foto: Andreas L Eriksson / Bildbyrån / kod AE / Cop 106

I mars så ska svensken nämligen vara gäst i San Remo-festivalen, som är lite som Italiens melodifestival – och där medverka i flera olika inslag med en italiensk underhållnings-duo. Enligt Fotbollskanalen så kommer Zlatan där bland annat medverka i sketcher där han själv imiteras och skojas om, och det hela håller på i fyra kvällar.

Stora kritiken

Att Ibrahimovic deltar i festivalen – och tillåts göra så för Milan – kritiseras nu av den italienska ikoniske tränaren Fabio Capello.

– Jag hade inte släppt iväg honom vid en så känslig tidpunkt. Man är betald av klubben och måste respektera klubben och fansen. Klubben borde, med all respekt, ha förbjudit det, säger han enligt italienska tidningen Corriere dello Sport, skriver Fotbollskanalen.

Fabio Capello, Italien
141009 Rysslands förbundskapten Fabio Capello under fotbollsmatchen i EM-kvalet mellan Sverige och Ryssland den 9 oktober 2014 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN / kod JL / 135231

Milan slår dock tillbaka – och menar att Ibrahimovics arbete på scenen utanför planen inte kommer att påverka hans sportsliga prestationer.

– Jag ser ”Ibra” som en fenomenal atlet och ett fenomenalt proffs. Allt han gör har en logik för honom. Jag förväntar mig inget utanför ramarna, han kommer fortsätta att göra sitt för Milan, säger presidenten enligt tidningen.

LÄS MER: Supertricket som chockar hela fotbollsvärlden just nu – det han gör här förbluffar ALLA

Få våra nyhetsbrev!