Ikonen tror att stora förebilden har dött – bryter ihop i tårar på läktaren i tidernas vackraste kram: ”Du lever”

Ian Wright är en av fotbollshistoriens främsta målgörare.
Men även hyllade stjärnor har egna idoler och förebilder.
Vi glömmer aldrig när engelsmannen brast ut i tårar efter det mest känslosamma mötet.

Redan 1991 flyttade anfallslegendaren Ian Wright till Arsenal och skulle komma att bli en av klubbens allra största ikoner. Sex säsonger i rad blev han Arsenals bästa målgörare och sammanlagt blev det otroliga 185 mål för ”The Gunners” innan han lämnade 1998.

Målkungen Ian

Med det blev Wright klubbens bästa målgörare genom tiderna, men sedan dess har engelsmannens rekord blivit slaget av Thierry Henry. Wright öste också in mål för Crystal Palace och med sina 117 mål där är han klubbens tredje bästa målskytt i historien.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ian Wright, Arsenal
1995-07-26 Ian Wright, Arsenal © BILDBYRÅN(18923 )

Ian Wright är verkligen en av engelsk fotbolls främsta målgörare genom tiderna och i landslagströjan blev det 9 fullträffar på 33 landskamper. Fotbollskarriären tog slut 2000 och sedan dess har vi fått se och höra Arsenalikonen som tv- och radioexpert i fotboll.

LÄS MER: Gunnar Nordahls otroligt vackra gest till den lille sjuke pojken – får allas hjärtan att smälta: ”Vilken hjälte!”

Wrights förebild

Men även en stor fotbollsspelare som Ian Wright har egna idoler och förebild och en sådan är hans gamla lärare Sydney Pigden. Och det finns en video som inte lämnar någon oberörd när läraren och eleven återförenas igen efter flera decennier ifrån varandra, se den här nedanför.

Pigden, som är en hyllad krigshjälte, var en av de yngsta stridspiloterna i andra världskriget och har tidigare uttryckt att han var mer stolt över att se Ian spela för England än när han själv flög över Buckingham Palace efter krigets slut.
– Jag har inte sett honom på 23-24 år så han förväntar sig nog att jag är begraven sedan länge nu. Han lär nog inte känna igen mig längre, säger Pigden i videon när han är på väg att träffa Wright.

LÄS MER: När Anders Limpar fick världens diss av Eric Cantona – och hämnades på allra bästa sätt: ”Kan bara säga tack”

Vackra mötet

Det känslosamma mötet sker på klassiska Highburys läktare och Ian Wright kan inte tro sina ögon när han får syn på sin gamla lärare.
– Mr. Pigden, du lever… Jag kan inte tro det här, jag fick höra att du var död, säger han i klippet, se det här nedanför.
– Han var alltid så stöttande mot mig och hade mig som sitt eget specialprojekt. Först nu inser jag hur viktig han var för mitt liv. Den första manlige förebilden i min uppväxt som försökte vägleda till rätt väg i livet.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Ian Wright, Arsenal
Arsenalikonen Ian Wright bryter ihop på läktaren efter det känslosamma mötet. FOTO: Youtube

Sedan tar tårarna över för Ian Wright som blir så oerhört berörd. Båda två förenas i den vackraste kramen och skickar rysningar till resten av fotbollsvärlden.
– Jag vet inte vad jag ska säga, jag kan verkligen inte tro det, säger fotbollslegendaren om att se sin stora förebild vara i livet fortfarande.

Videon som har över 5 miljoner visningar på Youtube är verkligen en av de finaste som finns att hitta och kärleken och respekten mellan Ian Wright och Sydney Pigden är så oerhört beundransvärd, se den här nedanför. 2017 gick krigshjälten bort, han blev 95 år gammal.

Blir du också berörd av det här? Dela artikeln och visa andra!

Se videon: