Henrik Larssons hårda kritik mot Barcelona – efter jättefiaskot i CL: "De får absolut inte prata om det"

Henrik Larssons hårda kritik mot Barcelona – efter jättefiaskot i CL: ”De får absolut inte prata om det”

Barcelonas praktfiasko i Champions League är ett faktum.
Förre storspelaren Henrik Larsson vädjar nu till klubben med en tydlig uppmaning.
– Det får de absolut inte prata om, säger tv-experten i C Mores sändning. 

För andra året på raken blir Barcelona utslaget av Bayern München redan i Champions League-gruppspelet. Katalanerna var rejält pressade redan innan onsdagskvällens helt avgörande match mot tyska giganten och det skulle vara över redan när det knappt hade börjat.

Barcelonas fiasko

För i den blott 10:e matchminuten tog Bayern ledningen på Camp Nou efter Sadio Manés 1-0-mål. Tyskarna gasade sedan på och besegrade Barcelona med hela 3-0 samtidigt som Inter besegrade Viktoria Plzen i den andra matchen så var det hela avgjort.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Barcelona, CL
Barcelona players stand in dejection as they applaud fans at the end of the Champions League Group C soccer match between Barcelona and Bayern Munich at the Camp Nou stadium in Barcelona, Spain, Wednesday, Oct. 26, 2022. (AP Photo/Joan Monfort) HAS166

Barcelona är ute ur Champion League och får nu återvända till Europa League igen. Efter matchen erkänner nu huvudtränaren Xavi att hans jobb är hotat.
– Om vi inte vinner får det konsekvenser och det börjar med mig, sa klubbikonen redan innan förlusten.

LÄS MER: När svenske fotbollsprofilen buades ut av sin egen publik – efter stenhårda draget mot Henrik Larsson

Larssons kritik

Under Champions League-sändningen satt även en annan gammal klubbhjälte i studion och fick se sitt förra lag falla i spillror. Henrik Larsson är rejält förvånad över Barcelonas praktfiasko i årets CL-spel, framförallt med bakgrund av hur mycket pengar de spenderat på den här truppen.
– Det är klart att det är en enorm besvikelse att de inte går vidare. Om du är i en klubb som Barcelona förväntar du dig att du går vidare från gruppspelet och även går hela vägen och vinner, säger ”Henke” i Telia Play-studion.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Henrik Larsson, CL
Henrik Larsson pratar om Barcelonas uttåg ur Champions League. FOTO: Telia Play

Larsson är också väldigt tydlig i sin hårda kritik mot förra klubben att han inte vill höra några som helst ursäkter efter det här fiaskot. För trots att CL-gruppen innehöll tufft motstånd i Bayern München och Inter så värvade Barça för 1,5 miljarder kronor i somras och plockade in stora nyförvärv som målkungen Robert Lewandowski och succéspelaren Raphinha.
– Det får de absolut inte prata om. Det de handlat in här i sommar är för att kunna ta steget och vara med och tävla i Champions League på riktigt, som de gjort förr om åren, säger svenske legendaren i sin analys.

LÄS MER: Nya bilderna på Zlatan Ibrahimovic som väcker starka reaktioner i fotbolls-Sverige: ”En riktig barnrumpa”

Nu väntar fortsatt spel i Europa League-slutspelet för Barcelona under våren, precis som förra året. Det återstår att se hur långt klubben når där.

Vad tycker du om Barcelonas fiasko? Dela artikeln och säg din åsikt!