Henke Larsson nära att få sparken i Barcelona – det här är det enda som kan rädda svenskens jobb

Barcelona blir helt titellösa i år.
Det kan få allvarliga konsekvenser för Henrik Larsson.
Som nu riskerar att få sparken från den spanska giganten, enligt inhemska medier.

Det har varit en omtumlande säsong för Barcelona. Efter att ha haft krisstämpel under stora delar av säsongen hittade man plötsligt en storform och blandade sig in i titelstriden.

Henkes framtid

Men i helgen kom den bistra sanningen ifatt att någonting inte står rätt till i klubben och efter ny förlust är ligatiteln helt borta. Det innebär att Barcelona går helt titellösa i år och med vetskapen om att superstjärnan Lionel Messi faktiskt kan lämna klubben gratis i sommar så är framtiden rejält oviss.

Henrik Larsson, Barcelona
200821 På denna handout-bild från FC Barcelona ses Barcelonas nya tränare Ronald Koeman flankerad av sina assisterande tränare Alfred Schreuder och Henrik Larsson den 21 augusti 2020 i Barcelona. Foto: Miguel Ruiz / FC Barcelona / handout / BILDBYRÅN

Därmed hänger huvudtränaren Ronald Koeman väldigt, väldigt löst och i dag rapporterar spanska radiokanalen RAC1 och tidningen El Mundo Deportivo att det är ”99 procents chans” att nederländaren får sparken. Det får även allvarliga konsekvenser för den assisterande tränaren Henrik Larsson.

Kan sparkas

Koeman tog över Barcelona förra sommaren som en paniklösning och han lyckades även övertala Messi att stanna ytterligare en säsong. Men efter den missade ligatiteln och uttåg redan i åttondelsfinalen av Champions League så har säsongen inte alls blivit vad man hoppades på.

Henrik Larsson, Barcelona
190715 Helsingborgs tränare Henrik Larsson under en presskonferens efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Sirius den 15 juli 2019 i Helsingborg . Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178 /

Larsson har under säsongen haft fokus på anfallsspelet men kommer att gå samma öde till mötes som Koeman om Barcelona väljer att bryta avtalet. Det enda som kan rädda både Koeman och Larsson är Barcelonas nuvarande problem med ekonomin.

Barças beslut

Det kan bli så att en ny tränare helt enkelt blir för dyr att plocka in och man därför väljer att vänta ytterligare en säsong med att göra tränarförändringar. Barcelona har nämligen en skuld på hela 12 miljarder kronor och därför blir sommarens transferbudget rejält minimerad.

Tidigare har förre storspelaren Xavi pekats ut som den stora favoriten till att ta över som ny tränare. Men frågan är om han är beredd eller redo att ta över Barcelona i den här hårt utsatta situationen.

Det återstår en match kvar av säsongen och för Barça gäller det att säkra tredjeplatsen och behålla någon slags värdighet i tabellen. Sedan väntar en sommar med många frågetecken för katalanerna och det återstår att se om ”Henke” får förtroendet en säsong till på tränarbänken.

Hur tror du det går för Henrik Larsson? Dela artikeln och ge din åsikt!

LÄS MER: Sanningen om Zlatans EM-miss – avslöjar orsaken bakom mardrömsbeskedet: ”Det var inte vårt beslut”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!