Sanningen om Zlatans EM-miss – avslöjar orsaken bakom mardrömsbeskedet: "Det var inte vårt beslut"

Sanningen om Zlatans EM-miss – avslöjar orsaken bakom mardrömsbeskedet: ”Det var inte vårt beslut”

Zlatan Ibrahimovic missar hela fotbolls-EM.
Nu avslöjas sanningen bakom det jobbiga beskedet för svenska fotbollsfansen och 39-åringen framförallt.
– Det känns så klart tråkigt, framför allt för Zlatan men också för oss, säger förbundskaptenen Janne Andersson i ett uttalande.

Det blev en bejublad comeback i landslaget för Zlatan Ibrahimovic tidigare under våren. Efter hela fem års frånvaro återvände han som 39-åring och det stora målet var så klart sommarens stora fotbollsfest: EM 2021.

Ibras dröm

Men förra helgen sprack den drömmen när ”Ibra” skadade sig i vänster knä i Serie A-matchen mot Juventus. Snabbt konstaterades det att Milan får klara sig utan sin stjärnanfallare resten av säsongen.

Zlatan Ibrahimovic, Sverige
210501 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A between Milan and Benevento on May 1, 2021 in Milano. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN / kod XZ / XZ0003

Under helgen kom sedan det riktigt jobbiga beskedet. Att Zlatan faktiskt missar hela fotbolls-EM.

Missar EM

Milan har bekräftat att 39-åringen slipper undan operation men rehabiliteringstiden är satt till sex veckor och därför måste han tacka nej till mästerskapet.
– Jag har i dag pratat med Zlatan Ibrahimovic som dessvärre meddelat att hans skada stoppar hans medverkande i EM i sommar. Det känns så klart tråkigt, framför allt för Zlatan men också för oss. Jag hoppas att han så snart som möjligt är tillbaka på planen igen, sa förbundskapten Janne Andersson i ett pressmeddelande.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210325 Zlatan Ibrahimovic of Sweden after the FIFA World Cup Qualifier football match between Sweden and Georgia on March 25, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN / kod JM / JM0097

Det blev – så klart – stora rubriker under helgen och det mesta har redan sagts om att Zlatan missar EM. Men nu berättar Milan själva om sanningen bakom stjärnsvenskens nej till Blågult.
– Han har undersökts av den amerikanske läkaren (Volker Musahl) som opererade hans andra knä (2017). Han kom fram till att han skulle rehabilitera i sex veckor. De sex veckorna är över i slutet av juni. Det är goda nyheter eftersom han inte behöver operera sig, säger Milans presschef Nicola Pozzi till SportExpressen.

GUIDE: Allt du behöver veta om fotbolls EM 2021: TV-tider, spelschema och resultat!

Milans svar

Däremot är det inte Milan som tagit beslutet att Zlatan inte ska spela EM i sommar.
– Det är inte vårt beslut. Jag tror att Zlatan har pratat med förbundskaptenen. Jag tror att det är deras beslut som de tar tillsammans, avslöjar presschefen för kvällstidningen.

Tisdagen den 18 maj offentliggör Janne Andersson den svenska landslagstruppen till fotbolls-EM 2021.

Kommer du att sakna Zlatan Ibrahimovic i EM? Dela artikeln och visa din åsikt!

LÄS MER: Storklubben Ajax mäktiga gåva till supportrarna – som får hela fotbollsvärlden att buga: ”Riktig klassgest”

Få våra nyhetsbrev!