Storklubben Ajax mäktiga gåva till supportrarna – som får hela fotbollsvärlden att buga: "Riktig klassgest"

Storklubben Ajax mäktiga gåva till supportrarna – som får hela fotbollsvärlden att buga: ”Riktig klassgest”

Säsongen 2020/21 har varit fruktansvärd för alla fotbollssupportrar.
Nu gör Ajax sitt yttersta för att ge tillbaka till sina fans.
När storklubben smälter ned sin nyvunna ligapokal till 42 000 silverstjärnor att skänka bort till alla säsongskortinnehavare.

Det har varit ett mörkt år för fotbollen. Säsongen 2020/21 kommer för alltid bli ihågkommen för sina stängda läktare.

Ajax gåva

Nederländska storklubben Ajax vet om att de är ingenting utan sina supportrar och gör nu den allra finaste gesten till sina älskade trotjänare på läktarna. För på planen har det varit ett succéår för Amsterdamklubben som nyligen säkrade sitt 35:e ligatitel genom att vinna Eredivisie i överlägsen stil.

Ajax, Eredivisie
Ajax players celebrate with the trophy after winning the TOTO KNVB Cup final soccer match between Ajax and Vitesse at De Kuip stadium in Rotterdam, Netherlands, Sunday April 18, 2021. (AP Photo/Peter Dejong, Pool) PDJ124

Men de har verkligen saknat stödet på läktarna och väljer nu att smälta ned sin nyvunna ligapokal för att istället skapa 42 000 små silverstjärnor som ska delas ut till klubbens samtliga säsongskortinnehavare.
– Den här säsongen har vi fått spela utan våra fans. Nåja, utan dem på läktaren i alla fall. Trots det har vi känt deras support varje vecka. På väg till arenan, via sociala medier och i våra personliga kontakter, säger klubbdirektören Edwin van der Sar på klubbens officiella webbplats.

”Klassgest”

De kallar kampanjen för ”A piece of Ajax” (En del av Ajax) och det tillåter klubben att dela ligasegern med alla som fått stanna hemma och följa laget via tv:n. I en video på klubbens officiella twitter kan man se ur pokalen smälts ned och stjärnorna skapas, sedan syns sportchefen Marc Overmars med två väskor fulla av stjärnor på väg till Ajax-supportrarna.
– Tidigare när vi sagt att ”den här titeln är för er”, så uttryckte vi hur vi gjorde det för fansens skull men att faktiskt dela med oss av pokalen är det ultimata beviset att vi faktiskt gör det. Efter ett turbulent år, så försäkrar vi att fansen känner sig som en del av ligatiteln, säger van der Sar.

Ajax, Eredivisie
Edwin van der Sar med en av stjärnorna. FOTO: Ajax.

Den fina gesten hyllas nu i hela fotbollsvärlden och många berömmer Ajax för sin stora respekt mot fansen. ”En riktig klassgest”, skriver bland annat Twitterkontot Football Ramble.
– Det går inte att jämföra att spela på en tom arena jämfört med atmosfären som brukar vara på Johan Cruyff Arena. Vi har verkligen saknat våra fans den senaste säsongen här i Amsterdam och på alla våra matcher. Därför vill vi ge den här titeln till alla våra supportrar och jag längtar till att få spela framför dem igen, säger lagkaptenen Dusan Tadic i ett uttalande.

Det nederländska fotbollsförbundet uppskattar också den fina gesten och har valt att ge Ajax en kopia av ligapokalen, som de kan få ha i sitt troféskåp. Samtidigt som den riktiga pokalen sprids ut till 42 000 lyckliga supportrar.

Dela artikeln för att hylla den här fina gesten från Ajax till sina supportrar!

Se videon:

LÄS MER: Nya, oroväckande uppgifter om Zlatan Ibrahimovic – och hur det egentligen är med skadan: ”Milan ljuger…”

Få våra nyhetsbrev!