Henke Larsson håller INTE igen i sin rejält mäktiga hyllning till Zlatan

Zlatan Ibrahimovic plockade hem sin 33:e titel på Friends Arena.
Då bjuder förre landslagskompisen Henrik Larsson på den största hyllningen.
– Han är Gud här i Sverige – han står över alla andra, säger ”Henke”.

När Zlatan Ibrahimovic återvände till Friends Arena igen så fick han – på kryckor – se sitt Manchester United plocka säsongens tredje titel. Och inte vilken titel som helst.

Europa League-finalvinsten mot Ajax med 2-0 skickar engelska storklubben rakt in i Champions League till hösten. Allra gladast för det? Zlatan, så klart.

Inte nog med att han fick fira på hemmaplan inför alla sina svenska fans så innebar det även ännu en titel i svenskens långa, långa pokalsvit runt om i Europa. Detta var hans 33:e titel i karriären och hans allra första i en europeisk turnering.

Efter finalen på Friends Arena ärades Zlatan med en plats i ”Årets lag” i Europa League samt en rejäl hyllning av sin förre anfallspartner i svenska landslaget, Henrik Larsson.
– Han är Gud här i Sverige. Han står över alla andra här. Om han skulle vilja bli kung i Sverige i dag så skulle han bli det. Han är så populär här, säger Henke i en intervju med BT Sports och håller med om att det var tråkigt att inte se honom spela.
– Jag har inte pratat med honom de senaste dagarna. Men det här är hans hem, det här är hans ställe. Han gör alltid mål här, så det är tragiskt för alla att han inte kunde spela. Han är en fantastisk fotbollsspelare, den bäste vi haft i Sverige.

Ingen dålig hyllning från en kung till en annan kung.

LÄS MER: Zlatan prisas efter Europa League-finalen – på ett så oerhört välförtjänt sätt.

Se Henkes mäktiga hyllning till Zlatan här:

https://youtu.be/1toh-L6oXZE