Hemlös man blev trakasserad av gäng – då klev Salah in med heroisk insats: ”Han är en hjälte”

Mohamed Salah hyllas just nu i hela England.
För sin räddande hjälp till en utsatt hemlös man.
”Han är en vardagshjälte och jag vill tacka honom”, säger mannen till The Sun.

På planen har Mohamed Salah fått en alldeles strålande start på nya Premier League-säsongen. Liverpoolstjärnan har gjort imponerande fem mål på de fyra första matcherna.

Salahs hjältedåd

Nu hyllas han även för sina insatser vid sidan av fotbollsplanen. På onsdagen har nyheten om egypterns hjältedåd vid en bensinmack kommit ut.

Mohamed Salah, Liverpool
190601 Mohamed Salah of Liverpool during the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / 92302

Det var i september som Salah stannade till vid en bensinmack nära Liverpools hemmaarena Anfield. Det här ska ha hänt några timmar efter Liverpools 3-1-seger mot Arsenal.

Ett gäng män trakasserade hemlöse David Craig vid bensinmacken.
”De kallade mig för olika namn och frågade varför jag tiggde. De sa åt mig att skaffa ett jobb”, berättar Craig för tidningen The Sun.

”Vilken legendar”

Salah gjorde då det enda rätta och stod upp mot gänget som gav sig på den hemlöse mannen.
”Han hörde vad ett gäng snubbar sa till mig, vände sig mot dom och sa: ‘Det kan vara ni om några år'”, berättar Craig för tidningen.

Mohamed Salah, Liverpool
Mohamed Salah, Liverpool. FOTO: Twitter.

Sedan ville egyptiern hjälpa honom ytterligare.
”Jag visste att jag inte hallucinerade först när ‘Mo’ gav mig hundra pund. Vilken fullständig legendar”, säger Craig i intervjun.

Händelsen har även fångats på övervakningskameror och bilderna sprider sig nu runt om i fotbollsvärlden. Hemlöse David Craig är själv Liverpoolsupporter och vill nu både hylla och tacka hjälten Salah för sin heroiska insats vid bensinmacken.
”Han lika underbar utanför som han är på planen för Liverpool. Mo är en vardagshjälte i mina ögon och jag vill tacka honom”, säger han till engelska tidningen.

Hans stora hjärta

Mohamed Salah har tidigare hyllats för sitt stora hjärta och osjälviska gester. Hemma i Egypten har 28-åringen till exempel finansierat ett medicinskt center och en skola för flickor.

Liverpools storstjärna gör nu sin fjärde säsong i Premier League och har imponerat stort sedan flytten tillbaka till England. På 158 matcher i Liverpooltröjan har det blivit hela 99 fullträffar av yttern.

LÄS MER: Mesut Özil får nu hela fotbollsvärlden att jubla högt – efter fantastiska gesten mot Arsenals maskot(!)

Följ 08minuter på Facebook!

Få våra nyhetsbrev!