Mesut Özil får nu hela fotbollsvärlden att jubla högt – efter fantastiska gesten mot Arsenals maskot(!)

Gunnersaurus fick sparken – efter 27 år.
Nu agerar Mesut Özil.

”Jag betalar hans lön”, skriver Arsenal-stjärnan.

Coronaviruset har haft enorma ekonomiska konsekvenser inom idrotten. I Premier League har de många månaderna utan publik slagit hårt mot samtliga klubbar, som har fått ställa om till en helt ny verklighet.

Säger upp 55 personer

Bland annat så har många klubbars övergångsfönster förändrats, då det i många fall inte är möjligt med samma värvningar som tidigare. Men även klubbens personal har påverkats enorm.

Foto: Wikemedia Commons

Mängder av anställda på framför allt arenorna, och folk som jobbat med och kring matcherna, har tvingats lämna sina jobb. Arsenal är inget undantag, och i augusti meddelade man att man kommer att tvingas säga upp 55 tjänster.

Özils jättegest

I veckan stod det klart att en av tjänsterna tillhör Jerry Quy – mannen som varit i den folkkäre maskoten Gunnersaurus sedan 27 år tillbaka. Quy har hyllats som en klubbikon och beskedet att han nu tvingas lämna sitt jobb har fått enorma reaktioner.

”Gunnersaurus har varit Arsenals maskot i 27 år. Han är en klubbikon och vi kan inte låta honom utrotas. Spelad av supportern Jerry Quay skulle det vara en fruktansvärd skam att förlora honom. Maskotligan är den enda liga där vi stadigt har varit i toppen, låt oss behålla vår alla tiders skyttekung på topp”, löd bland annat en insamling som snabbt startades.

191205 Mesut Özil of Arsenal during the Premier League football match between Arsenal and Brighton & Hove Albion on December 5, 2019 in London. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Men nu kan Quys jobb ha räddats – av Mesut Özil. Den petade och kraftigt kritiserade Arsenal-stjärnan gick under tisdagen ut på Twitter och menade att han erbjuder sig att rädda Gunnersaurus jobb.

”Jag blev så ledsen att Jerry Quy, vår kände och lojala maskot Gunnersaurus, ansågs vara överflödig efter 27 år. Därför erbjuder jag att ersätta Arsenal med full lön för vår store gröna kille så länge som jag är en Arsenal-spelare. Så att han kan fortsätta med sitt jobb som han älskar så mycket”, skriver Mesut Özil på Twitter.

LÄS MER: NHL-klubbens magiska gest mot talangens mamma – får nu hela hockeyvärlden att applådera

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!