Harry Kane har bestämt sig – uppges välja bort PSG för sensationell flytt till Premier League-rivalen(!) i stället

Harry Kane ryktas bort från Tottenham.
Men vid en flytt ser anfallaren ut att välja bort PSG.
Det för att i stället gå till en av Spurs ligarivaler.

Det är verkligen inte lätt att vara Tottenham-supporter just nu, och frågan är faktiskt hur länge sen det egentligen var som saker var så här illa ställt rent sportsligt för klubben? Många hade kanske trott och räknat med att José Mourinho skulle lyfta laget till nya nivåer, men den här säsongen har varit en enda stor katastrof och just nu ser man faktiskt ut att missa Europa-spel helt till kommande säsong.

Ryktas bort

Man åkte dessutom redan ut tidigt ur årets Europa League-upplaga, och då man förlorade på hemmaplan mot Manchester United i helgen så ligger Spurs inte bättre än sjua i Premier League. Och nästa år kan det bli än värre, då mycket tyder på att lagets stora stjärna Harry Kane har tröttnat på de uteblivna framgångarna, och nu kommer se sig efter en flytt.

190601 Harry Kane of Tottenham compete for the ball during the UEFA Champions League final between Tottenham and Liverpool on June 1, 2019 in Madrid. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Det är inte första gången som Kane ryktas bort från Tottenham, då han under många år nu varit en av världens bästa anfallare, i en klubb som alltså förutom en Champions League-final för två år sedan inte varit alltför bortskämda med framgångar. En spelare av Kanes kaliber är dock inte gratis, och det har därför framför allt pratats om den franska giganten PSG, då de är en av få klubbar som skulle ha råd.

Kan nobba PSG

När Tottenham nu går tungt så har ryktena om PSG:s intresse accelererat ordentligt, och uppgifterna om PSG har inte blivit färre då klubben nu tränas av Mauricio Pochettino, som tidigare var i just Tottenham och känner Harry Kane väl. PSG riskerar i sommar även att bli även med superstjärnan Kylian Mbappé, och i så fall tyder allt på att man vill ha Kane som ersättare.

180707 Harry Kane of England celebrates after winning the FIFA World Cup quarter final match between Sweden and England on July 7, 2018 in Samara. Photo: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Men nu kommer uppgifter som kan förändra precis allt. Enligt den brittiska tidningen The Independent så ska Kane, vid en flytt i sommar, i stället föredra en flytt till Manchester United eller Manchester City, snarare än den franska giganten PSG. Både United och City är i behov en ny nummer 9, alltså centralanfallare, nästa säsong, och båda klubbarna har ryktats vara rejält intresserade av norrmannen Erling Braut Haaland. Men nu kan det alltså, om de är villiga att betala summor kring 1,8 miljarder kronor, i stället locka till sig Harry Kane.

LÄS MER: José Mourinho uppges få sparken av Tottenham – nu kan PL-rivalens ikon eller hans förra spelare ta över

Få våra nyhetsbrev!