Hårda varningen till Dplay efter enorma kritiken och stora problemen: ”Då får vi…”

Allsvenskan är äntligen igång igen.
Men nu kommer en varning till Dplay efter enorma kritiken.
– Skulle det fortsätta vara störningar så får vi skärpa tonen, säger Mats Enquist, generalsekreterare på Sef, till SportExpressen.

Allsvenska säsongsstarten har varit oerhört efterlängtad för svenska fotbollsfans. Men nu är serien äntligen igång igen och vi har kommit tre omgångar in.

Kritik mot Dplay

Men det har varit en minsta sagt svettig start för Dplay. Discovery tog över rättigheterna till Allsvenskan från C More inför den här säsongen och nu mötts av massiv kritik.

Dplay, Allsvenskan
200622 Häckens Godswill Ekpolo deppar efter fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Häcken den 22 juni 2020 i Uppsala. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN / kod MT / MT0009

Sändningarna på Dplay har haft enorma problem och många, många tv-tittare har klagat på bild bild- och ljud som fallerat å det grövsta. På sociala medier har det vädrats stort missnöje mot teknikproblem under matcherna.
– Det har varit ett enormt tryck på Dplay med väldigt många nya abonnenter tillsammans med en situation där vi inte sänt så många försäsongsmatcher samt att schemat är otroligt komprimerat. Det är viktigt att komma ihåg det och att också uppmärksamma att vår redaktion gör ett bra studioinnehåll, att vi har duktiga och pålästa experter och kommentatorer, säger Jessica Linnman, kommunikationsdirektör på Discovery till SportExpressen.

Varning från Sef

Enorma kritiken mot Dplay har även nått Svensk Elitfotboll, Sef, som ser allvarligt på situationen. Där generalsekreteraren Mats Enquist är bekymrad men bekräftar även att man för en dialog med tv-bolaget.
– Det är inget drömscenario för dem som vill se fotboll. Vi ser allvarligt på det, men det gör Discovery också. Jag vet att teknikstrul brukar lösa sig och det kommer det förhoppningsvis att göra även den här gången. Det här är ingen konfliktdiskussion. Vi står på samma sida båda två. De har tagit kritiken på allvar. Vi har ett sex års samarbete framför oss, och jag känner mig ändå hoppfull att det här kommer bli bra. De första 2-3 veckorna har det inte fungerat fullt ut, men det är viktigt att komma ihåg att det har gått väldigt kort tid, säger Enquist till kvällstidningen.

Dplay, Allsvenskan
200615 Dplays Alexander Axén pratar i en mikrofon med plays logotype under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Malmö FF och Mjällby den 15 juni 2020 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN / kod LT / LT0009

Generalsekreteraren upplever att dialogen mellan Ser och Discovery är bra i nuläget. Men han kommer också med en hård varning för vad som händer om teknikproblemen på Dplay fortsätter.
– Vi har än så länge haft allvarlig men schyst dialog. Skulle det däremot fortsätta vara störningar så får vi skärpa tonen, säger Enquist i intervjun.

LÄS MER: Olof Mellbergs tokilska – går nu till stenhård attack: ”Det är helt bedrövligt – katastrof!”

Få våra nyhetsbrev!