Olof Mellbergs tokilska – går nu till stenhård attack: ”Det är helt bedrövligt – katastrof!”

Allsvenskan är igång igen.
Men alla är inte helt nöjda med upplägget.
– Det är helt bedrövligt. En katastrof, säger en ilsken Olof Mellberg på presskonferensen.

På måndagskvällen lyckades Helsingborg ta sin första poäng i årets Allsvenskan. Efter 0-3 och 0-4 kom 0-0 mot Elfsborg.

Mellbergs ilska

Men huvudtränaren Olof Mellberg är långt ifrån nöjd med den allsvenska säsongsstarten. Helt tvärtom.

Olof Mellberg, Helsingborg
200622 Helsingborgs tränare Olof Mellberg och Mikkel Mix Diskerud under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Elfsborg den 22 juni 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0011

Efter att HIF tvingats göra hela sju ändringar i sin startelva från föregående match går Mellberg nu till stenhård attack mot Svensk Elitfotboll. Han är rasande på det tuffa spelschemat i början av säsongen.

”Helt bedrövligt”

Framförallt är den förre landslagsbacken irriterad på att motståndaren Elfsborg fick en dag mer att vila upp sig på.
– Det är helt bedrövligt. Jag vet inte om de har tänkt överhuvudtaget, en katastrof är det. I dag fick vi en dag mindre och det tyckte jag att man såg. Det är klart att vi tröttnar när Elfsborg har en dag mer vila. Samma sak mot Kalmar, säger Mellberg på presskonferensen efter matchen.
– Nu satte de schemat igen och vi spelar mot Häcken om en vecka och sen möter vi Mjällby med en dag mindre vila på söndagen. Sen på torsdagen möter vi Djurgården, en dag mindre vila igen. Det är parodi hur de har hanterat allt det här egentligen. I hela hanterandet av den här coronakrisen så har det sportsliga bortprioriterats, fansen har bortprioriterats och det har varit mycket fokus på tv-pengarna.

”Det blev panik”

Olof Mellberg fortsätter att utveckla sina tankar och argsinta kritik.
– Jag tror både klubbar och fans var otroligt välvilligt inställda till att göra ett försök. Då hade man till exempel kunnat tillåta träningsmatcher. Men i stället hade man ingen framförhållning och satt och väntade på beslut som alla fick samtidigt, det blev då panik. Hade man förberett sig lite på det hade man kanske kunnat få in ett par träningsmatcher och kanske testa lite publik, i liten utsträckning. Klubbarna ville det, fansen ville det och hade inte det fungerat så kunde man strunta i det, säger HIF-tränaren till mediasamlingen.

Olof Mellberg, Helsingborg
200615 Helsingborgs tränare Olof Mellberg inför fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Helsingborg och Varberg den 15 juni 2020 i Helsingborg. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN / kod PA / PA0008

Helsingborg ligger sist i den allsvenska tabellen efter bara en poäng på de tre första matcherna och en målskillnad på 0-7. Mellberg anser att laget har halkat efter på grund av omständigheterna.
– Vi som inte har spelat tävlingsmatcher sedan förra året fick inte en träningsmatch. Andra lag har haft cupen. Det är såklart vårt fel att vi inte kvalificerade oss, men det gör att vi har varit långt efter i de här matcherna. Och inte bara på grund av skadorna, säger han på presskonferensen. 

LÄS MER: Henrik Lundqvists sjukt oväntade passning till IFK Göteborg: ”Lycka till mot…”

Få våra nyhetsbrev!