Här chockar allsvenska stjärnan ALLA – med sinnessjuka drömmålet: ”Häftigaste någonsin”

Här chockar allsvenska stjärnan ALLA – med sinnessjuka drömmålet: ”Häftigaste någonsin”

På egen planhalva.
Då drog Daleho Irandust till – och gjorde ett sinnessjukt drömmål.
”Ett av de sjukaste och häftigaste målen i Allsvenskan (någonsin?)”, skriver BK Häcken på Twitter.

BK Häcken hade fortfarande inte vunnit i Allsvenskan när man på måndagen mötte Sirius på bortaplan. Men man fick en smakstart i matchen mot Studenternas – tack vare ett sinnessjukt drömmål av Daleho Irandust.

”Sjukaste målet någonsin”

Stjärnan, som gjort flera landskamper i såväl Sveriges U21- och seniorlandslag, fick bollen på egen planhalva, vände upp och klippte till. Bollen seglade länge – och otagbart över Lukas Jonsson i mål.

200622 Häckens Daleho Irandust , ej i bild, gör 0-1 bakom Sirius målvakt Lukas Jonsson under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Häcken den 22 juni 2020 i Uppsala. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

På Twitter var Häcken lyriska över fullträffen.

”HERREGUD! Daleho Irandust gör ett av de sjukaste och häftigaste målen i Allsvenskan (någonsin?). Han får bollen i mittcirkeln på egen planhalva och drar till med sin vänster och sällan har man sett en bättre bollträff. Bollen går in precis under ribban. WOW!!!”, skriver de.

”Ett okej mål”

Irandust själv var dock betydligt lugnare när han fick beskriva målet.

– Jag fick bollen efter en dålig passning. Jag tog med den framför mig och hade bara Gustav (Berggren) med mig, samtidigt som jag såg att målvakten var långt ute. Det var sedan en bra skruv på bollen och den kom i krysset, sa han till Dplay, och fortsatte:

– Det var tråkigt att målvakten slog i stolpen, men det var ett okej mål. 

200622 Häckens Daleho Irandust jublar efter han gjort 0-1 under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan Sirius och Häcken den 22 juni 2020 i Uppsala. Foto: Maxim Thoré / BILDBYRÅN

Målet hjälpte dock inte Häcken till tre poäng. Sirius kunde kvittera två gånger om och matchen slutade 2-2.

Se målet här:

Dela för att berätta vad du tycker om det här!

Få våra nyhetsbrev!