Här tar demontränaren Fabio Capello ut de 11 bästa han tränat – och skapar ett mäktigt monsterlag

Här tar demontränaren Fabio Capello ut de 11 bästa han tränat – och skapar ett mäktigt monsterlag

Han har tränat många världsstjärnor.
Nu väljer demontränaren ut sina absoluta favoriter.
Här tar Fabio Capello ut de 11 bästa spelarna som han har coachat.

73-årige italienaren är ett mycket aktat namn i fotbollsvärlden. Fabio Capello är en av italiensk fotbolls största tränare genom tiderna.

7 Serie A-ligatitlar

Han har tränat storlag som Milan, Roma, Juventus och Real Madrid samt varit förbundskapten för England och Ryssland. Capello har även varit med en hel del då han hållit sig kvar i fotbollsbranschen ända sedan 1960-talet.

Fabio Capello, Serie A
Fabio Capellos drömelva. FOTO: Youtube.

Som spelare vann han Serie A fyra gånger med Juventus och Milan och som tränare har han vunnit det mesta som går att vinna. 7 Serie A-titlar, 2 La Liga-titlar och en 1 Champions League-titel har det blivit som främsta utmärkelser vid tränarbänken.

Capellos drömelva

Han anses i dag som en av de främsta tränarna i modern tid. Självklart har han också tränat några av världens absolut bästa spelare.

Fabio Capello, Serie A
Fabio Capellos drömelva. FOTO: Youtube.

Nu får italienaren chansen att utse sina absoluta favoriter för att bygga sin alldeles egen drömelva. Med blott en tuschpenna och ett ritblock komponerar han ihop ett riktigt monsterlag av spelare som han tränat genom åren, se hela elvan i videoklippet här nedanför.

Capello erkänner själv att det är väldigt svårt att välja ut bara 11 lirare från tränarkarriären, så därför blir det några extra som följer med i drömelvan. Men den här startelvan är verkligen helt otrolig och backlinjen är något i hästväg. 

Se elvan:

LÄS MER: Här tar en helt ointresserad ut tidernas drömelva – en svensk tar plats i det mest oväntade ihopbygget

Få våra nyhetsbrev!