Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Här är de 11 spelarna som dominerade i Premier League-premiären

Förväntningarna var skyhöga på Zlatan Ibrahimovic inför helgens Premier League-premiär. Då svarade svensken som han alltid gör – med mål – och Manchester United fick en drömstart på säsongen med 3-1 borta mot Bournemouth.

För Zlatans del var det ett rejält styrkebesked och en tydlig signal till sina konkurrenter att han är att räkna med i kampen om skytteligatiteln. För när ansedda tidningen BBC utser säsongens första omgångens elva är det inte Sergio Agüero, Harry Kane eller Jamie Vardy som tar plats.

Utan det är Zlatan Ibrahimovic som kliver in som anfallsspets innanför yttrarna Sadio Mané (Liverpool) och Nathan Redmond (Southampton).
”I flera år undrade jag varför alla pratade om Ibrahimovic. Sedan såg jag honom panga in fyra mål mot England i vänskapsmatchen 2012.
Den svenske superstjärnan har lämnat sitt avtryck på alla ställen han varit på. Men att komma till Old Trafford med förväntningarna att han ska leda laget som 34-åring är även för honom en utmaning.
Oavsett det så har hans entré, med insatsen i Community Shield och på nytt i premiärmatchen mot Bournemouth, varit enorm. Det har inte varit någon teater på eller vid sidan av planen, han har bara varit tyst och gjort sitt – och United-fansen har fått ännu en kulthjälte att dyrka”, skriver BBC-skribenten Garth Crooks i sin motivering för Zlatan.

LÄS MER: Henry övertygad: Zlatan vinner skytteligan i år.

Här är hela BBC:s omgångens elva:

BBCveckanselva

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig fotbollsnörd.