Han avgår efter enorma kaoset – nu vill idrottsstjärnan ta över hela Manchester United: ”Jag funderar på det”

Han avgår efter enorma kaoset – nu vill idrottsstjärnan ta över hela Manchester United: ”Jag funderar på det”

Det har varit fullständig kaos i fotbolls-Europa.
Men nu har de engelska klubbarna beslutat sig för att lämna Superligan.
Och i Manchester United är stora förändringar nu att vänta.

Det var i söndags som en bomb briserade i fotbolls-Europa, att tolv av de största klubbarna beslutat sig för att gå med i en stängd superliga, i stället för att fortsätta med Champions League. Beslutet har rivit ner enorma känslor och supportrar och spelare världen över har uttryckt sin avsky mot projektet.

United-vd:n avgår

Alla tycks överens om att Superligan bara är ett försök i att ge ägarna till klubbarna mer ekonomiska vinster och pengar, samtidigt som det faktiskt går emot allt det som gör fotbollen vackert, och under tisdagen var protesterna så högljudda och många att klubbarna gav vika. Utanför Chelseas arena samlades tusentals för att protestera, och samtidigt gick spelare i Liverpool och Manchester United ut på sociala medier och öppet deklarerade att de inte vill se en fortsättning.

Manchester United manager Ole Gunnar Solskjaer talks to Manchester United’s Marcus Rashford during the English Premier League soccer match between Manchester United and West Ham United at Old Trafford in Manchester, England, Saturday, April 13, 2019. (AP Photo/Rui Vieira)

Och i natt kom så beskedet som alla supportrar väntat på, då samtliga engelska klubbar beslutat sig för att gå ur projektet, och uppgifter i Spanien gör gällande att Barcelona och Atletico Madrid är på väg att följa efter. Men Superligan kommer sätta enorma avtryck i klubbarna ändå. I Manchester United så står det bland annat klart att klubbens vd Ed Woodward, som en följd av fiaskot med den nya ligan, avgår vid årets slut.

Världsstjärnans utspel

Dessutom så funderar klubbens ägare, den amerikanske familjen Glazer, nu på att sälja klubben helt då man menar att intäkterna kommer att sjunka när det inte blir någon Superliga. Och på sociala medier var det många som gladde sig över detta, då kritiken mot ägarna och vd:n under många år varit massiv.

En som reagerade är världsstjärnan, tillika MMA-profilen Conor McGregor. Han har tidigare gjort allmänheten varse om att han är en United-supporter, och när nyheten om en eventuell försäljning i går blev känd så kom han med ett rejält utspel.

”Hej hörni. Jag funderar på att köpa Manchester United. Vad tycker ni om det?”, skriver han på Twitter.

Manchester United Chief Executive Ed Woodward watches on during the English Premier League soccer match between Manchester United and Crystal Palace at the Old Trafford stadium in Manchester, England, Saturday, Sept. 19, 2020. (Richard Heathcote/Pool via AP)

Om McGregor är seriös eller inte vet nog bara han, men klart är iallafall att han är en av de kändaste och mest förmögna idrottarna under det senaste decenniet. Nuförtiden är hans idrottskarriär över, men han är en framgångsrik företagare som bland annat har ett lyckat whisky-märke.

McGregors tweet har i dagsläget över 350 000(!) gillamarkeringar, så visst skulle det väl inte mötas av en kritikstorm om han skulle genomföra köpet…

LÄS MER: Plötsliga jättehånet från Norge(!) – går till rasande attack mot giganterna: ”Varför i hela helvetet skulle…”

Få våra nyhetsbrev!