Plötsliga jättehånet från Norge(!) – går till rasande attack mot giganterna: ”Varför i hela helvetet skulle…”

En europeisk superliga planeras.
Då kommer ett jättehån mot tre av klubbarna – från Norges förbundskapten.
– Arsenal och Tottenham är inte ens topp 30, säger Ståle Solbakken bland annat.

Fotbollsvärlden är just nu i tumult efter beskedet i söndags om att tolv europeiska storlag vill dra sig ur Champions League för att i stället bilda en ny superliga. Mycket av kritiken bygger på att ligan kommer att vara stängd för ned- och uppflyttningar, vilket kommer hämma dramatiken rejält, men även att det enbart är pengar som styr.

Rubbe

Mycket av kritiken har också handlat om vilka klubbar som är med. Då lagen inte tagit sin i superligan på meriter, utan i stället mer eller mindre köpt sig in, så menar många att en del av lagen inte förtjänar att nämnas bland de främsta i Europa. Det är väldigt få personer som överhuvudtaget är positiva till superligan – och framför allt så är det supportrar som rasat.

190810 Cristiano Ronaldo of Juventus looks dejected during the International Champions Cup match between Atletico Madrid and Juventus on August 10, 2019 in Stockholm. Photo: Kenta Jönsson / BILDBYRÅN

Men en del inom höga poster i fotbollsvärlden har även reagerat kraftigt. En av dessa är den norske förbundskaptenen Ståle Solbakken, som inte håller tillbaka i sin kritik mot flera av klubbarna – och som dessutom kommer med ett superhån mot Juventus.

– Andrea Agnelli (Juventus president) har varit pådrivande de senaste åren. Samtidigt har hans lag blivit utslaget av Lyon, Porto och Ajax i Champions League. Varför i helvete ska de vara med i sån turnering för då?, säger han enligt VG.

”Är inte topp 30”

Solbakken är dessutom inte särskilt imponerad över det faktum att Arsenal och Tottenham, just nu nia och sjua i Premier League, är tänkta att vara med.

– Tottenham och Arsenal är just nu inte ens bland de 20-30 bästa lagen i Europa, säger han.

210329 Ståle Solbakken, head coach, and Erling Braut Haaland of the Norwegian national football team during a training session on March 29, 2021 in Podgorica. Photo: Vegard Wivestad Grøtt / BILDBYRÅN

Under gårdagens Premier League-match mellan Leeds och Liverpool så var protesterna stora före, under och efter matchen. Jürgen Klopp var dock, i en ärlig intervju inför matchen, öppet kritisk mot superligan. Det var även Manchester City-tränaren Pep Guardiola i en intervju på tisdagseftermiddagen.

LÄS MER: Nya vändningen för Super League-klubbarna – de kan kastas ur årets(!) CL: ”En spottloska i ansiktet på alla”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!