Nya vändningen för Super League-klubbarna – de kan kastas ur årets(!) CL: ”En spottloska i ansiktet på alla”

Super League skakar om hela världsfotbollen.
Nu kommer nästa vändning när Uefa hotar med att kasta ut klubbarna från årets Champions League-spel.
– Jag förväntar mig att det sker på fredag, säger Jesper Möller, ordförande för danska fotbollsförbundet till radiokanalen DR.

Fotbollsvärlden är mitt inne i sin största kris på länge. 12 av Europas största klubbar har satt igång en rörelse som alla nu pratar om och den heter Super League.

Super League

Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Juventus, Inter och Milan vill skapa en superliga och det har fått enorma konsekvenser. Fotbollssupportrar världen över fördömer agerandet och Uefa och Fifa vill nu ta i med hårdhandskarna.

Pep Guardiola, Champions League
Pep Guardiola, Manchester City. FOTO: Twitter.

Spelarna som tillhör de nämnda storklubbarna är rejält illa ute och riskerar att portas från att spela med sina landslag i EM och VM. Men det stannar inte där för nu kommer även nästa hot från Uefa.

Uefas nya hot

Danska radiokanalen DR rapporterar att Uefa är redo att kasta ut alla Super League-klubbarna redan från årets Champions League-spel som nu är framme i semifinalerna. Det innebär att tre av fyra semifinallag kan ryka när Real Madrid, Chelsea och Manchester City hotas att bli utkastade.
– Klubbarna kommer att uteslutas. Jag förväntar mig att det sker på fredag och sedan får vi se hur vi kan avsluta Champions League, säger Jesper Möller, ordförande för det danska fotbollsförbundet och som även sitter i Uefas exekutiva kommitté, till danska radiokanalen. 

Zinedine Zidane, Champions League
Zinedine Zidane, Real Madrid. FOTO: Twitter.

Även Uefas ordförande Alexander Ceferin slår fast på en presskonferens att upplägget för årets Champions League kan förändras.
– Vi ska ha möte med juridiska experter i morgon när det gäller de klubbar som är aktuella för årets Europa-spel, säger han och är rejält irriterad över det här kontroversiella initiativet.
– Det är en spottloska i ansiktet på alla fotbollsälskare.

Bara PSG kvar

Det innebär att PSG är det enda laget kvar i årets Champions League och därför bör tituleras som mästarlag. Redan nästa tisdag väntas semifinalerna dra igång och innan dess måste Uefa fatta ett beslut om hur de ska göra med årets CL-slutspel.

Planerna på Super League är att dra igång en liga med 20 lag så snabbt som möjligt. Men redan i höst är nog alldeles för tidigt och troligaste startdatum är hösten 2022, om nu ligan blir verklighet.

De 12 jätteklubbarna som tagit första initiativet riskerar inte bara att kastas ut från Uefas Champions League och Europa League framöver utan även sina inhemska ligor. Det här kan därför få enorma konsekvenser för hur fotbolls-Europa ser ut i framtiden.

Vad tycker du om ”Super League”? Dela artikeln och berätta din åsikt!

LÄS MER: Stora mardrömmen för Sverige – bekräftar nu att Zlatan Ibrahimovic kan missa EM: ”Är en konsekvens”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!