GULDDRAMAT lever: Norrköping avgör i slutsekunderna – och sätter press på AIK

Norrköping hade kniven mot strupen i den näst sista matchen för säsongen. Seger mot Örebro var i princip ett måste, då AIK var fyra poäng före med betydligt bättre målskillnad inför omgången. Men Örebro bjöd på bra motstånd och chockade hemmapubliken efter Johan Bertilssons 1-0-mål strax före halvtidsvilan.

Avgjorde med sekunder kvar

”Peking” kvitterade i början av andra halvleken och utökade ledningen till 2-1 kort därefter. Norrköping pressade Örebro rejält och hade bud på ytterligare mål. Men i den 86:e minuten kom då kallduschen när Kennedy Igboananike kvitterade till 2-2.

Där och då såg det ut som att AIK skulle få en drömsits inför sin sista hemmamatch på Friends.

Ikonen matchhjälte

”In med Sjölund” skanderade hemmapubliken i hopp om att Jens Gustavsson skulle byta in ikonen Daniel Sjölund i sin sista hemmamatch för Norrköping. Så blev det också. Den åländske mittfältaren blev också osannolik matchhjälte när han tryckte dit 3-2 till ”Peking”.

Därmed skiljer det en poäng inför AIK:s match mot Giffarna. ”Gnaget” har dock allt i egna händer då man blir mästare vid seger på Friends Arena.

Dela artikeln för att säga vad du tycker om guldstriden!