Thomas Ravellis drömelva är en våt dröm för alla fotbollsälskare

Thomas Ravellis drömelva är en våt dröm för alla fotbollsälskare

Thomas Ravelli blev en landsikon över en natt. 
Genom åren har han spelat med några av de absolut bästa spelarna i svensk fotbollshistoria.
För Sportbibeln tar han ut sin egen drömelva – med ett anfall som hade skrämt slag på samtliga lag.

Årtalet 1994 betyder olika saker för alla. Men för fotbollsälskare, och de flesta svenskar, innebär det en varm sommar och ett fantastiskt fotbolls-VM. Sverige tog hem bronset efter seger mot Bulgarien, men kvartsfinalen mot Rumänien är för alltid ihågkommen som ett av de största idrottsögonblicken i svensk historia.

Huvudpersonen, målvakten Thomas Ravelli. Först räddade han Dan Petrescus straff och efter fem straffomgångar stod det 4-4.

Foto: Bildbyrån

”Nu är det min tur”

Därefter satte Henrik Larssons Sveriges sjättes straff innan det var dags för Miodrag Belodedici.
– Högerfot tänkte jag. Ansatsen han tog, då kände jag den kan bara läggas på denna sidan. Den kommer att ligga här borta, sa Ravelli om ögonblicket till SVT tidigare i år och fortsatta:
– Nu är det min tur få avgöra det här. Det är min tur, säger han till SVT.

Ravelli gick rätt och skickade Sverige till semifinal i vad som definierade Ravelli som målvakt, och fortfarande gör.

Den nu 59-årige Ravelli var kvar i IFK Göteborg fram till 1999 innan han lämnade för ett äventyr i USA och Tampa Bay. Där blev det en säsong innan han beslutade sig för att lägga skorna på hyllan.

Foto: Bildbyrån

Thomas Ravellis drömelva

I både landslaget, IFK Göteborg och först Öster spelade Ravelli med mängder av stora spelare. För Sportbibeln har målvaktslegendaren tagit ut sin absoluta drömelva med spelare han spelat med.

Det var inte ett enkelt val att ta ut ett helt lag, men till slut kunde Ravelli bestämma sig. Och snacka om vilket superlag det blev.
– Det är säkert så att jag glömt någon som skulle spelat men konkurrensen är ju stenhård. Det jag tror är att de här spelarna skulle ha fungerat som ett lag, säger Ravelli till Sportbibeln.

Kolla i videon nedan för att se hela Ravellis drömelva. Vilka spelare!

[arve url=”//csp.screen9.com/iframe/IWnuC8KEghL-M9xw4SAMXXLAMb896E3ATdWx4jxHlRa2wYSg0NxAnaigsmB3lJb5″ aspect_ratio=”1:1″ /]

LÄS MER: Chippens drömelva är det mäktigaste vi sett

Anders Limpars drömelva är superläsning för alla som älskar Premier League