Guidetti avslöjar sin stora dröm: ”När ögonen stängs och grisarna flyger”

Under torsdagen möts Celta Vigo och Manchester United i Europa League.
Då kan en svensk komma att spela en av huvudrollerna.
– Allt är möjligt, säger John Guidetti till brittiska The Times.

Under torsdagskvällen drabbar Celta Vigo och Manchester United samman i den första semifinalen av dubbelmötet i Europa League. På förhand såg mötet ut som en mäktig svenskduell, men med Zlatan Ibrahimovic korsbandsskadad hamnar allt ljus från svenskhåll i stället på John Guidetti.

I juli 2015 skrev 25-åringen på ett femårskontrakt med den spanska La Liga-klubben. Han presenterade sig snabbt som målskytt mot giganten Barcelona men har över tid haft svårt att ta en fast plats i startelvan hos spanjorerna. Trots detta är svensken fast benägen om att stanna och kämpa för sin plats. Han är även övertygad om att det fortfarande finns en högre växel att lägga i innan han nått toppen av sin kapacitet.
Jag har fortfarande mina bästa år kvar. Zlatan har gjort fler mål från 30 till 35 än han gjorde innan. Jag drömmer fortfarande. När jag går och lägger mig, stänger ögonen och grisarna börjar flyga (ett brittisk uttryck för att det omöjliga händer) så drömmer jag om att bli bättre än Lionel Messi. Jag vet att det är omöjligt. Han är från yttre rymden, kom i en rymdraket och stal styrkan från 40 personer. Jag vet att jag aldrig kommer att bli bättre än honom men jag tänker jobba röven av mig för att bli så bra jag bara kan, säger svensken till brittiska The Times.

Nästa vecka återvänder Guidetti till staden där han spenderade mängder av sina ungdomsår, när returmötet i semifinalen ska spelas på Old Trafford. Som 15-åring värvades han som ungdomsproffs till Manchester City. En klubb han tillhörde hela vägen fram till för blott två år sedan. Under sin tid i den engelska storstaden skaffade sig den talföre svensken även vänner från rivalklubben, kvällens motståndare United.
Paul Pogba är min vän. Jag brukade hänga med honom. Fantastisk spelare, härlig kille med båda fötterna på jorden. Sverige mötte Frankrike nyligen och varje gång han ser mig säger han: ”John, du spelar bra och gör mål i Celta”. United är en fantastisk klubb, en av topp fyra i världen och det skulle vara en katastrof för dem att slås ut av oss, säger Guidetti till den brittiska tidningen.

Enligt Guidetti är det alltså ingen tvekan om vilket lag som bär favoritskapet. Dock är hans lag långtifrån uppgivna på förhand. Svensken berättar hur hans tränare Eduardo Berizzo försökt gjuta mod i spelarna inför mötet.
– Tränaren pratade med oss i dag och sa: ”Lyssna, United har 15 planer, vi har en. De har privatflygplan, vi flyger med våra fans. Vi har en liten arena, de har en som tar 75 000. De har en spelare som är värd mer än tio av oss tillsammans. Men det förändrar ingenting. Det är det fina med fotbollen, allt är möjligt, säger Guidetti till den brittiska tidningen.

Den första matchen i dubbelmötet spelas på Balaidos i Vigo under torsdagskvällen. Med retur på Old Trafford i Manchester om exakt en vecka.

LÄS MER: John Guidettis fräcka hån inför matchen mot Manchester United