Glenn Hysén säger nu det som alla tänker – klockrena orden om IFK Göteborgs jättekris: ”Som ett svin!”

IFK Göteborgs jättekris i Allsvenskan fortsätter.
Då säger Glenn Hysén det som alla Blåvitt-supportrar tänker – med ett helt klockrent meddelande.
”Jag är bakom er som ett svin”, skriver han bland annat.

Det har varit en minst sagt turbulent säsong för IFK Göteborg. Redan innan årets allsvenska drog igång så hade man gjort en stor förändring på ledarsidan, då tränaren Mikael Stahre fick sparken, efter ett svagt cupspel.

Ny blytung förlust

Under ledning av tillfälliga tränare så krisade IFK Göteborg under hela våren, och det blev bara en vinst innan uppehållet. På måndagen väntade en ny måstematch för nästjumbon, då Varberg, placerade sist i Allsvenskan, väntade hemma på Ullevi. Men det blev en ny förlust.

230710 IFK Göteborgs Adam Carlén deppar under fotbollsmatchen i Allsvenskan mellan IFK Göteborg och Varberg den 10 juli 2023 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Blåvitt släppte in 1-0 tidigt i den andra halvleken, och i slutskedet av matchen kunde Varberg dessutom kontra in 2-0. En sen reducering på straff hjälpte inte, och Blåvitt står därmed kvar på bara en seger på 14 spelade matcher. För Varberg var det årets första(!) vinst, och de två västkustlagen ligger därmed på samma poäng med nästan halva serien spelad.

LÄS MER: Hårda avslöjandet om Zlatan och förre lagkamraten – stjärnan var en av fyra(!) som Ibrahimovic avskytt

Glenn Hyséns klockrena ord

Det är inte lätt att känna igen IFK Göteborg från glansdagarna på 80- och 90-talet, och många ikoner är nu kritiska. Däribland Glenn Hysén, den legendariske mittbacken som fortfarande hyser varma känslor för sitt Blåvitt. Direkt efter förlusten i går tog han till Twitter och skrev en ilsken Tweet som verkligen alla Blåvitt-supportrar kan ställa sig bakom.

Foto: Twitter

Glenn Hysén är känd för att vara frispråkig på Twitter, och den här gången var inget undantag.

”Nu jävlar gäller det å kriga gubbar. Jag är bakom er som ett svin. D E SKIT IBLAND.   NU FAAN GÄLLER D. IN med STAKE. VIK INTE NER ER NU NÄR DET GÄLLER”, skriver han.

För IFK Göteborg väntar nu, i nästa omgång, serieledande Elfsborg på bortaplan. I samma omgång möts jumbon Varberg och AIK, trea från slutet, i en rejäl ångestmatch.

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics plötsliga utspel – får alla Milan-fans att drömma med kryptiska meddelandet