Glenn Hysén säger exakt vad han tycker om landslaget – ärliga orden till svenska spelarna: ”Det är synd om dem”

Det har gått trögt för det svenska herrlandslaget i fotboll de senaste par åren.
Någon som sympatiserar med Blågult är Glenn Hysén.
– Jag tyckte fan synd om dem, säger den tidigare landslagsbacken till Sportbibeln.

Det svenska herrlandslaget har inte varit kända för sina framgångar de senaste par åren. Degradering i Nations League, inget VM 2022, och med allra största sannolikhet inte heller något EM 2024. Nej, det har inte varit helt enkelt att vara landslagsspelare på senare tid.

Hysén om Sverige

Någon som befunnit sig i samma sits tidigare är Glenn Hysén. Den tidigare mittbacken spelade i det svenska landslaget mellan 1981-1990. Det blev totalt 68 matcher och sju mål i den blågula tröjan.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Sverige, landslaget
230912 Victor Nilsson Lindelöf of Sweden looks dejected during the UEFA Euro Qualifier football match between Sweden and Austria on September 12, 2023 in Stockholm. Photo: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / kod JZ / JM0531

I senaste matchen spelade Sverige mot Österrike i EM-kvalet, då blev det en 3-1-förlust. Glenn Hysén såg matchen och tyckte trots allt att Sverige spelade bra.
– Jag tyckte fan synd om dem. I första halvlek var de helt överlägsna och hade två-tre kanonlägen som de skulle satt. Men tyvärr gjorde de inte det och så vände Österrike på fem minuter och gjorde 2-0. Det är ju så jävla typiskt. Hade de bara fortsatt som de gjorde i första halvlek så hade de grejat den matchen, säger han till Sportbibeln.

”Inte kul då”

Efter förlusten mot Österrike stod det i princip klart att Sverige inte kommer spela EM 2024 i Tyskland.
– Det är ju skittråkigt när Sverige inte är med i ett stort mästerskap. Det blir lite tomt, säger Hysén.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Glenn Hysén, fotboll
230415 Glenn Hysén under en fotografering den 15 april 2023 i Göteborg. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN / COP 89 / MI0463

Guldbollen-vinnaren från 1983 och 1988 kan relatera till landslagets kräftgång.
– Det är ju tråkigt det som händer. Jag vet ju själv hur det är, från när det har gått åt helvete med landslaget. Det gjorde det för oss i VM 1990. Då var vi visserligen redan kvalificerade och spelade VM. Men det blev ju tre förluster och det är inte kul då. Man får veta att man lever då, säger Hysén och skrattar.

Vad tycker du om svenska landslaget i dag? Dela artikeln och säg din åsikt!

LÄS MER: Glenn Hysén säger vad han egentligen tycker om Janne Andersson – och oväntade valet som ny förbundskapten