Gary Lineker får legendarerna att tappa hakan – efter historien som bevisar Diego Maradonas storhet

Diego Maradona hyllas nu av en hel fotbollsvärld.
I England fick Gary Lineker flera legendarer att tappa hakan – med en historia som verkligen bevisar argentinarens storhet.

Diego Maradona, av många ansedd som tidernas bästa fotbollsspelare, dog på onsdagen i sitt hem efter en hjärtattack. Argentinaren blev 60 år gammal och sedan chockbeskedet har en hel fotbollsvärld slutit samman i sorg och hyllningar.

Otroliga historien

Under onsdagenskvällen, kort efter att dödsbeskedet kom, så pågick även Champions League-fotboll, och i BT Sports studio i England så fanns en drös legendarer, alla med sina minnen om Maradona. Gary Lineker, som fanns på planen när Maradona gjorde ”Guds hand”-målet 1986, var i studion och berättade bland annat om en match mellan den engelska ligan och ”resten av världen”, 1987.

Diego Maradona, Argentina
Mexico 29 juni 1986. Fotball-VM – finalen mellom Argentina og Vest-Tyskland. Argentinas store stjerne Diego Maradona kan stolt løfte VM-trofeet etter at Argentina vant gullet med 3-2 i denne finalen. Maradona ble utpekt som lagets store stjerne, som hadde det meste av æren for argentinernes suksess. Foto: Colorsport.

Lineker spelade då i Maradonas lag, och trots att planen bestod av 22 legendarer så var allt fokus på Maradona.

– Alla spelare där, alltså det var spelare som Platini… så många bra spelare från hela världen, och alla var helt förtrollade av Maradona. Första saken som händer är att vi sitter i omklädningsrummet, och han sitter där i bara shortsen och har rullat ihop ett par strumpor. Han sitter i fem minuter och bara jonglerar med strumporna med vänsterfoten. Alla var liksom: ”Wow, säger Lineker.

”Det sjukaste jag sett”

Men det var bara början av fotbollstrolleri.

– Sen kom vi ut på planen, och han gjorde någonting som var helt otroligt, en av de sjukaste grejerna jag någonsin sett på en fotbollsplan. Det kanske inte låter så otroligt för er där hemma, men jag tror att ni kommer att uppskatta det här, säger Lineker och pekar på de engelska legendarerna Rio Ferdinand, Michael Owen och Peter Crouch i studion, innan han fortsätter:

– Han jonglerade med bollen hela vägen ut i mittcirkeln av planen, och så plötsligt sparkade han bollen allt vad han hade upp i luften. Sen väntade han, bollen kom ner och direkt på volley sparkade han upp den igen. Han gjorde så 13(!) gånger, och det mesta han behövde röra sig var tre steg. Alla vi stod och tittade på och sa till varandra att det är omöjligt. 

Foto: Twitter

Lineker berättar vidare att han, och lagkamraterna i Barcelona som han då tillhörde, försökte göra tricket – men misslyckades kapitalt.

– Jag kom till träningen dagen efter, i Barcelona, och det mesta någon klarade var tre gånger, och de fick springa som dårar för att nå bollen. Jag har inte sett någon ha en så vacker samhörighet med en fotboll. 

LÄS MER: Unika förslaget efter Maradonas död – vill pensionera nummer 10 i hela världen(!): ”Den finaste hyllningen”

#mc_embed_signup{background:#fff; clear:left; font:14px Helvetica,Arial,sans-serif; } /* Add your own Mailchimp form style overrides in your site stylesheet or in this style block. We recommend moving this block and the preceding CSS link to the HEAD of your HTML file. */

Få våra nyhetsbrev!