Fredrik Reinfeldts jättekritik mot den kontroversiella domen om Super League som hela fotbollsvärlden pratar om

Svenska fotbollförbundets ordförande Fredrik Reinfeldt är kritisk till EU-domstolens beslut om den så kallade superligan.
”Det är av största vikt att stå upp för ett system som har så stor betydelse för vår breddfotboll”, säger han.

EU-domstolens dom kan öppna för att andra aktörer får skapa klubblagsturneringar som kan konkurrera med Europeiska fotbollsförbundets (Uefa) nuvarande tävlingar. Ett initiativ till att skapa en superliga presenterades också bara timmar efter domen.

Den europeiska fotbollsmodellen innebär att intäkter som skapas genom internationella turneringar som Champions League och EM bidrar till att utveckla den nationella fotbollen.

Artikeln fortsätter nedanför.

Svenska fotbollförbundet (SvFF) skriver på sin webbplats att man i dagarna fått 43 miljoner kronor i bidrag från Uefa, pengar som ska fördelas till svenska klubbar som fotbollsutbildar barn och ungdomar. Av SvFF:s totala budget i år kommer en tredjedel, 233 miljoner kronor, från Uefa och Internationella fotbollsförbundet (Fifa).

”Det är av största vikt att stå upp för en modell som har så stor betydelse för vår breddfotboll. Vi vet inte vad ett annat alternativ, en annan konstruktion, skulle innebära”, säger Fredrik Reinfeldt.
”Utan de ekonomiska resurserna från Uefa-systemet hade många unga svenska fotbollstalanger kanske aldrig fått chansen att nå sin fulla potential. Och fler barn och unga skulle riskera att missa den glädje och gemenskap som fotbollen erbjuder.”

LÄS MER: Kändiskocken Marcus Samuelssons oväntade hyllning av Zlatan Ibrahimovic – säger nu det alla tänker om ”Ibra”: ”Han är allt”

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev