Försvann helt – här är svenske landslagshjältens nya liv: ”Folk känner inte igen mig…”

Tanken var att Mikael Nilsson skulle flytta hem till Sverige efter karriären, men så blev det inte.
I stället hamnade den förre landslagsspelaren i Atenförorten Voula, där han numera jobbar som scout åt Panathinaikos.
– Det är ett fantastiskt ställe att bo på, säger Nilsson till SportExpressen.

Mikael Nilsson har en väldigt speciell fotbollskarriär. Som 20-åring spelade han division 6-fotboll. Två år senare vann han SM-guld med Halmstad och som 24-åring gjorde han landslagsdebut.

Mikael Nilssons nya liv

2012, som 34-åring, valde Nilsson att lägga skorna på hyllan. Då hade han hunnit med att spela 64 landskamper och spelat i ligor som Premier League, Danmark och Grekland. Tanken var att flytta hem till Sverige efter karriären, men så blev det inte. I stället hamnade han och familjen i Atenförorten Voula, där han bodde under tiden i Panathinaikos.
– När vi flyttade ner hit efter att jag slutat var det mycket för att vi inte hade något annat boende. Vi åkte ner över sommaren och sa: ”vi får se hur det går”. Sen går tiden och vi blev kvar. Det är ett fantastiskt ställe att bo på, säger Nilsson till SportExpressen.

”Jag gillar det jobbet”

Efter karriären har Nilsson inte haft någon annat jobb, men för tre år sedan började han som scout för Panathinaikos.
– Den rollen känns bra. Jag saknar inte jobbet att vara spelare, men får jag njuta av själva matchen. Fotbollen betyder mycket och har gjort det i många år, så det är svårt att bara släppa det. Jag gillar det här jobbet, säger Nilsson till kvällstidningen.

”Jag vill vara anonym”

Trots att Nilsson länge spelade fotboll på toppnivå och har spelat både EM och VM blir han inte igenkänd på läktaren. Men det är inget som bekymrar honom.
– Det är nästan tio år sedan jag gjorde min sista landskamp och jag var ju aldrig ett ansikte. Jag var mest i bakgrunden och hjälpte till lite. Och för mig är det positivt att folk inte känner igen mig. Inte för att jag har en massa skit för mig, men jag vill vara anonym. Jag trivs jättebra med det, säger Nilsson i intervjun.

Dela artikeln om du aldrig glömmer landslagshjälten Mikael Nilsson!

LÄS MER: Han blev ”Turbo” med hela svenska folket – här är VM-hjälten Magnus Svenssons nya oväntade jobb

Sverige tar jättekliv på nya världsrankingen efter stora VM-succén

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);