Emil Forsbergs sköna revansch: ”Sverige behövde mig och jag var där”

Sverige gjorde det igen!
Emil Forsberg blev matchvinnare och sköt Sverige till VM-kvartsfinal.
– Sverige behövde mig och jag var där, säger segerskytten till TV4.

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Sverige gjorde precis allting rätt – förutom mål – i över en timme spel av VM-åttondelsfinalen mot Schweiz. Sedan klev Emil Forsberg fram när landslaget behövde honom som allra mest.

Emil Forsbergs revansch

Och blev stor hjälte i den 66:e minuten när han gjorde matchens enda mål. Forsbergs allra första mål i detta VM och nu ska Sverige spela VM-kvartsfinal på lördag. Snacka om efterlängtad revansch.
– Ah, Sverige behövde mig. Det var dags! Det känns bra, säger Forsberg till TV4 och är inte direkt överraskad över att Sverige besegrar Schweiz.
– Jag är inte förvånad, vi är ett fantastiskt lag. Det känns jätteskönt! Jag tycker vi spelar det svenska spelet, vi är kompakta och skapar lägen. Sedan får jag göra mål och det är fantastiskt.

”Dröm sedan jag var liten”

Nu är Sverige klara för VM-kvartsfinal för första gången sedan den där oförglömliga sommaren 1994. Då var Forsberg bara 2 år gammal.

Att det är just han som får avgöra och skicka Sverige ett steg närmare VM-medalj är en barndomsdröm.
– Det är det största ögonblicket i mitt liv hittills. En fantastisk känsla att få skjuta Sverige till kvartsfinal och jag har drömt om det sedan jag var liten, säger Forsberg till TV4.
– Sverige behövde mig i dag och jag var där.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

Dela artikeln för att hylla Sverige i fotbolls-VM!

LÄS MER: Allt du behöver veta om fotbolls-VM 2018!

VM-UNDRET: SVERIGE KLART FÖR KVARTSFINAL!