VM-UNDRET: SVERIGE KLART FÖR KVARTSFINAL!

Sverige är klara för kvartsfinal i fotbolls-VM. I åttondelsfinalen besegrade man Schweiz med 1-0.
Därmed är Sverige klara för kvartsfinal för första gången sedan VM 1994.

ANNONS: Missa inte! Just nu får alla nya spelare 500 procent upp till 500 kronor. Sätt in 100 kronor och få hela 600 kronor att spela för. Gäller endast via den här länken!

På förhand skulle matchen mot Schweiz i VM-åttondelsfinalen bli en tät historia. Men när den slovenske domaren blåste i pipan efter första halvlek hade Sverige skapat sig mängder av chanser att ta ledningen.

Marcus Berg och Albin Ekdal fick varsitt jätteläge att kunna spräcka den schweiziske målvakten Yann Zommers nolla, men skärpan i avsluten fanns inte där.

Forsberg spräckte nollan

Sverige gav inte Schweiz många ytor att jobba på, samtidigt som Gustav Svensson flera gånger på sitt centrala mittfält, tillsammans med Ekdal, kunde avstyra. Ju längre andra halvleken gick desto mer kom Emil Forsberg in i matchen och fick allt mer boll. Och det skulle löna sig.

I den 66:e minuten, efter att Forsberg drivit upp med bollen, fick Ola Toivonen bollen utanför straffområdet. Passningen till Emil Forsberg låg rakt på foten och den svenske mittfältsstjärnan tryckte in 1-0 efter att bollen styrts på den schweiziske mittbacken Manuel Akanji.

Klara för kvartsfinal

Schweiz behövde gå framåt och tryckte på för en kvittering. Svenskarna fick försvara sig och stå emot en lång schweizisk attack. Men lagkaptenen Andreas ”Granen” Granqvist, som räddade en boll på mållinjen med tio minuter kvar, och resterande delar av det svenska laget stod emot.

Sverige besegrade Schweiz med 1-0 och är därmed klara för kvartsfinal för första gången sedan 1994. Nu ställs man mot England eller Colombia i Samara på lördag klockan 16.00.

DELA FÖR ATT HYLLA VÅRA SVENSKA HJÄLTAR!

ANNONS: Tidsbegränsat erbjudande på 500% i välkomstbonus upp till 500 kronor! Sätt in 100 kronor – och få hela 600 kronor att spela för. Klicka här för att lägga ditt spel direkt

Stora skrattfesten i SVT-studion – när experten plötsligt försvinner mitt i direktsändning

window.fbMessengerPlugins = window.fbMessengerPlugins || { init : function() { FB.init({ appId: "1678638095724206", xfbml: true, version: "v2.6" }); }, callable : [] }; window.fbAsyncInit = window.fbAsyncInit || function() { window.fbMessengerPlugins.callable.forEach( function( item ) { item(); } ); window.fbMessengerPlugins.init(); }; setTimeout( function() { (function(d, s, id){ var js, fjs = d.getElementsByTagName(s)[0]; if (d.getElementById(id)) { return; } js = d.createElement(s); js.id = id; js.src = "//connect.facebook.net/en_US/sdk.js"; fjs.parentNode.insertBefore(js, fjs); }(document, 'script', 'facebook-jssdk')); }, 0);