Tweet about this on Twitter Pin on Pinterest Share on Facebook

Efter tragedin – så vill motståndarna rädda Chapecoenses framtid

Efter den skakande flygtragedin i Colombia där 75 människor dog, varav 19 från det brasilianska fotbollslaget Chapecoense, sörjer en hel värld. Nu har flera klubbar i Brasilien valt att agera för att rädda klubben och hålla dem kvar i den högsta ligan.

Det var på väg till det första finalmötet i Copa Sudamericana mot Atlético Nacional i Medellin som fotbollslaget Chapecoense AF:s flygplan försvann från radan. Planet störtade och 75 människor miste sina liv. Totalt 19 av 22 spelare i matchtruppen dog samt flera ledare och klubbrepresentanter. Klubbar runt om i hela världen har sänt sina kondoleanser till Chapecoense och det brasilianska fotbollförbundet har infört sju dagars sorg utan några matcher. Nu väljer också flera klubbar i Brasilien att agera.

I ett uttalandet har klubbarna Coritiba, Corinthians, Cruzeiro, Fluminense, Palmeiras, Portuguesa, Santos and São Paulo tillsammans skrivit under och vädjat till landets fotbollförbund att låta Chapecoense låna spelare gratis för att kunna fortsätta spela. Dessutom vill de se att klubben inte kan bli nedflyttade från den brasilianska högstaligan under de tre kommande säsongerna, rapporterar den brasilianska tidningen Globo.

Cruzeiros klubbpresident Gilvan Tavares gick tidigare i dag ut i en video och framförde en hjälpande hand till Chapoense i förhoppningen om att klubben ska överleva.
– Vi känner stor sorg i den här tragedin men vi kommer hjälpa till. Tillsammans med klubbarna och presidenten för brasiliansk fotboll, vill vi säkerställa att de (Chapecoense reds anm.) fortsatt kommer kunna spela i de brasilianska turneringarna. Jag är villig att prata med flera klubbar för att starta upp ett projekt med duktiga fotbollsspelare så att de kan komma till spel i ligan 2017, säger Cruzeiros klubbpresident Gilvan Tavares enligt Globo.

LÄS MER: Brasiliens som sänkte värsta rivalen Argentina

Gilla Sportbibeln om du också är en riktig sportnörd.