Drömbeskedet: Zlatan Ibrahimovic tillbaka i landslaget – och skrällen uttagen för första gången på sju(!) år

Tunga skadeproblem.
Men nu är Zlatan Ibrahimovic tillbaka.
Stjärnan är uttagen till de kommande VM-kvalmatcherna.

Zlatan Ibrahimovic gjorde sin stora comeback i landslaget redan i våras, och tanken var att han skulle vara given i den startelva som spelade i EM. Men i stormötet mot Juventus i våras gick knät sönder, och Ibrahimovic fick följa sommarens stora fotbollsfest hemifrån tv-soffan.

Tillbaka i truppen

Skadan höll även honom borta från de två VM-kvalmatcherna som spelades tidigare under september – då det blev vinst mot Spanien men förlust mot Grekland. Zlatan har sedan dess hunnit göra comeback i Serie A – men även blivit skadad igen, men när Janne Andersson på tisdagen släppte truppen till de kommande VM-kvalmatcherna fanns superstjärnan med.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210509 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A match between Juventus and Milan on May 9, 2021 in Turin. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Sverige spelar mot Kosovo och Grekland på Friends Arena, lördag den 9 oktober respektive tisdag den 12 oktober, och då finns Ibrahimovic med i truppen.

– Vi känner alla till hans skadebakgrund, det blir bättre hela tiden och det närmar sig att det ska bli helt bra. Det är trots elva dagar kvar till den första matchen och 14 dagar till den andra matchen. Min förhoppning är att han ska vara så bra att han kan vara med på samlingen, sedan stämmer vi av innan samlingen säger Janne Andersson.

Skräll med

Men huruvida Ibrahimovic är redo för spel i 90 minuter är i dagsläget oklart.

– Realistiskt som det ser ut i dag är han inte en startspelare. Vi får ta det efterhand och hoppas att han blir frisk. Det är en spelare av den kalliber att jag tycker att det är värt att göra så här, säger Janne Andersson.

210322 Zlatan Ibrahimovic of the Swedish national football team during a press conference on March 22, 2021 in Stockholm. Photo: Joel Marklund / BILDBYRÅN

Ett drömbesked är även att Alexander Isak är med i truppen. Även han har varit skadad, men alltså inte värre än att han är med i truppen.

– Jag pratade med Alexander Isak i går och rehaben går jättebra de här nio dagarna sedan jag hände. Så jag har gott om hopp att han ska vara helt återställd till samlingen, som prognosen ser ut kommer han att vara frisk, säger Janne Andersson.

Den stora skrällen i truppen var annars Magnus Eriksson, som senast spelade i landslaget för sju(!) år sedan. Men efter en urstark säsong med serieledande Djurgården i Allsvenskan är han nu, alltså, tillbaka.

Hela truppen:

Här är hela 25-mannatruppen

Målvakter
Robin Olsen, Sheffield United
Kristoffer Nordfeldt, AIK
Pontus Dahlberg, Doncaster Rovers

Försvarare
Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United
Marcus Danielson, Dalian
Emil Krafth, Newcastle
Ludwig Augustinsson, Sevilla
Mattias Johansson, Legia Warszawa
Joakim Nilsson, Arminia Bielefeld
Martin Olsson, Malmö FF
Carl Starfelt, Celtic

Mittfältare/anfallare
Jens Cajuste, Midtjylland
Viktor Claesson, Krasnodar
Albin Ekdal, Sampdoria
Emil Forsberg, Leipzig
Dejan Kulusevski, Juventus
Kristoffer Olsson, Anderlecht
Mattias Svanberg, Bologna
Ken Sema, Watford
Jesper Karlsson, Alkmaar
Robin Quaison, Al-Ettifaq
Alexander Isak, Real Sociedad
Isaac Kiese Thelin, Baniyas
Zlatan Ibrahimovic, Milan
Magnus Eriksson, Djurgården

LÄS MER: Zlatan Ibrahimovics helt ärliga ord – erkänner nu problemen: ”Det är som det ska, men…”

Få våra nyhetsbrev!