Zlatan Ibrahimovics helt ärliga ord – erkänner nu problemen: ”Det är som det ska, men…”

Snart 40 år gammal.
Zlatan Ibrahimovic får kämpa hårt för att undvika skador.
– Den börjar bli gammal, säger han om kroppen.

Zlatan Ibrahimovic gör nästan alltid mål när han spelar med sitt Milan, och han var inte direkt oviktig förra säsongen då laget hamnade på Champions League-plats i Serie A. Ibra snittade nästan ett mål per match, men han missade mer än halva säsongen på grund av skador.

”Det är viktigt”

Ibrahimovic har inlett årets säsong på liknande sätt, men skador som bara gjort att han hoppat in i en match under hösten hittills, och nu börjar han bli orolig. I en ärlig intervju med La Gazzetta dello Sports veckomagasin Sportweek så berättar Ibrahimovic om sina tankar kring kroppen.

210501 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A between Milan and Benevento on May 1, 2021 in Milano. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Och det är helt klart någonting som oroar honom.

– När jag var ung spelade jag bara även om jag hade ont i hälsenan, som i dag. Jag ville alltid vinna och göra mål. I takt med att jag fick mer erfarenhet upptäckte jag hur viktigt det är att du lyssnar på din kropp, säger han, och fortsätter:

– Mitt huvud står för 50 procent av det jag gör på planen. Det är som det ska, men min kropp börjar bli gammal. Den hänger inte alltid med i mina tankegångar, vilket är ett problem.

”Är inte Stålmannen”

Zlatan berättar att han är noggrann, vilket är absolut nödvändigt.

– I år måste jag lyssna mer på min kropp. Bara på det sättet kan jag undvika ännu värre skador än de som jag drabbats av hittills. För jag vill kunna spela med kontinuitet och på det sätt jag kan. Inte som förra året.

210501 Zlatan Ibrahimovic of Milan during the Serie A between Milan and Benevento on May 1, 2021 in Milano. Photo: Nicolo’ Campo / BILDBYRÅN

Zlatan fortsätter:

– Jag måste ta saker dag för dag. Långsamt. Och tänka att jag inte är Stålmannen trots allt.

LÄS MER: Världsstjärnans jättehyllning till Duplantis – om stora talangen i en helt annan sport(!): ”Han är ett monster”

Få våra nyhetsbrev!