Domarprofilen Jonas Erikssons stora ilska mot skandalen som alla pratar om – riktar nu tung kritik: ”Vidrigt och hemskt”

En fullständig skandal utspelade sig efter en match i den turkiska högstaligan.
Nu kommer den före detta domaren Jonas Eriksson med stenhård kritik.
”Hoppas de skyldiga blir avstängda på livstid”, skriver han på Instagram.

Jonas Eriksson är en av Sveriges bästa fotbollsdomare genom tiderna. Han var Fifa-domare och har bland annat dömt i VM, EM och Champions League. I dag har Eriksson gått vidare till att agera studioexpert hos SVT och Discovery+.

Skandalen i Turkiet

Under måndagskvällen kom fruktansvärda bilder från den turkiska högstaserien i fotboll. Efter matchen mellan Ankaragücü och Rizespor klev det förstnämnda lagets klubbpresident Faruk Koca in på planen och slog till huvuddomaren Halil Umet Meler. Domaren föll till marken där han även fick sparkar av andra personer.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Turkiet, fotboll
Jätteskandalen i Turkiet som skakar om fotbollsvärlden. FOTO: X

På tv-bilderna ses Umet Meler sedan lämna planen med en rejäl blåtira, och han rapporteras nu vårdas för en fraktur i kindbenet.
Skandalen har fördömts på flera håll.
”Vi vill inte se sådana här bilder, som inte passar in i sann sportanda och turkiska fotboll, på våra planer”, skriver Turkiets idrottsminister Osman Aşkın Bak på X/Twitter.

Erikssons kritik

Det turkiska fotbollsförbundet har nu kommit med beskedet att all fotboll i Turkiet pausas på obestämd tid till följ av händelsen.
”Denna vidriga attack var inte bara en attack mot Halil Umut Meler. Den här omänskliga och föraktliga attacken utfördes mot alla inom turkisk fotboll”, sa förbundet i ett uttalande efter attacken.

Artikeln fortsätter efter bilden.

Jonas Eriksson, fotboll
221201 Jonas Eriksson under VM-sändningen hos SVT den 1 december 2022 i Stockholm. Foto: Jesper Zerman / BILDBYRÅN / COP 234 / JZ0288

CNN-journalisten Tunus Paksoy rasar över det som hänt.
”Skamligt. Om de som attackerade och misshandlade domaren inte lämnade arenan med handbojor, eller ännu värre… Det här är väldigt, väldigt ledsamt”, skriver Paksoy.

Nu får skandalen också kritik av Jonas Eriksson, som alltså själv varit domare på hög nivå.
”Absolut vidriga och hemska scener från turkiska ligan ikväll. Hoppas de skyldiga blir avstängda på livstid”, skriver Eriksson på sin Instagram-story. 

LÄS MER: TV4-profilen Olof Lundhs stora oro för svensk fotboll säger egentligen allt om framtiden för Sverige: ”Det är smärtsamt”

Se videon här

Tack för att du prenumererar!
Något gick fel. Vänligen försök igen senare.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev