Den gången Zlatan uppmanade PSG att riva eiffeltornet – och resa en staty av honom: ”Då stannar jag!”

Zlatan Ibrahimovic lämnade PSG sommaren 2016. Men svensken kunde ha stannat i klubben – om PSG gått med på ”Ibras” helgalna önskan.
– Då stannar jag, säger han.

Zlatan Ibrahimovic hade en mycket lyckad sejour i franska PSG. Under sina fyra säsonger i klubben blev svensken en riktig legendar, och blev PSG:s främste målskytt genom tiderna.

Helgalna kravet

Rekordet tappade han däremot några säsonger senare till Edinson Cavani. Den svenske superstjärnan kunde däremot ha spätt på sin otroliga målskörd.

Under våren 2016 kommunicerade Zlatan Ibrahimovic att han lämnar PSG efter säsongen när hans avtal löper ut. Kort därefter i en matchintervju berättade svensken att han kan stanna i klubben, om PSG tillmötesgår hans helgalna önskan.

150420 PSGs Zlatan Ibrahimovic under en träning inför fotbollsmatchen i Champions League mellan Barcelona och Paris Saint Germain den 20 april 2015 i Barcelona. Foto: Daniel Stiller / BILDBYRÅN

– Jag har en och en halv månad kvar på mitt kontrakt. Vad som händer nästa år är oklart, men som det ser ut just nu kommer jag inte vara kvar, sa han till ESPN.

Och skämtsamt avslutade svensken med att säga:

– Jag tror inte att de (PSG) kan byta ut eiffeltornet mot min staty. Men om de gör det. Då stannar jag, sa han.

Erbjöd sig till PSG

Så klart kunde inte PSG-ledningen göra någonting åt Zlatans krav för att stanna i klubben. Svensken lämnade Frankrike den efterföljande sommaren och skrev i stället på för Manchester United.

Men Zlatan Ibrahimovic verkar sugen på en återkomst till PSG. I sin nya bok ”Adrenalina” avslöjar svensken att han så sent som i somras hörde av sig till PSG.

151126 PSG:s Zlatan Ibrahimovic efter fotbollsmatchen i Champions League mellan Malmö FF och Paris Saint Germain den 25 november 2015 i Malmö. Foto: Ludvig Thunman / BILDBYRÅN

40-åringen berättar att han gjorde sig tillgänglig för tjänsten som sportchef i den franska storklubben, något som PSG-ledningen avfärdade.

LÄS MER: När folkkäre Staffan Lindeborg visade upp sin allra härligaste sida – och skrämde livet ur Glenn Strömberg

Få våra nyhetsbrev!