Zlatans tydliga besked om framtiden – som Hammarby-fansen inte(!) ville höra: ”Med all respekt…”

Karriären på fotbollsplanen lider mot sitt slut.
Då ser Zlatan Ibrahimovic en framtid utomlands och nobbar Hammarby – klubben han är delägare i.

Den svenske superstjärnan har ännu inte givit något tydligt besked om när han tänker avsluta fotbollskarriären. Det lutar däremot att det blir åtminstone en säsong till som spelare. ”Ibra” har tidigare öppnat upp för att förlänga avtalet med Milan och siktar på fotbolls-VM i Qatar nästa år.

Zlatans besked

Vad 40-åringen ska göra efter sin spelarkarriär är fortfarande oklart. I måndags gav svensken ett tydligt besked om vad han planerar. I programmet ”Che tempo fa” berättade Zlatan att han ville stanna i Milan för evigt.

– Nu passar vi på här att sätta press på Milan. Jag vill stanna där för resten av mitt liv, sa han.

210829 Zlatan Ibrahimovic on the players bench during the Serie A football match between Milan and Cagliari on August 29, 2021 in Milan. Photo: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

I hans senaste bok, ”Adrenalina”, avslöjar svensken att han gärna ser en framtid som sportchef i en stor klubb. Han berättar även att han hörde av sig till en av hans tidigare arbetsgivare i somras.

”I somras, när jag inte visste hur det skulle bli med Milan så hörde jag av mig till PSG och erbjöd mina tjänster som sportchef”, avslöjar Ibrahimovic i boken.

Nobbar ”Bajen”

Det har tidigare spekulerats i om att Zlatan Ibrahimovic eventuellt ska ta en roll i Hammarby efter karriären. Svensken blev delägare i den svenska klubben i slutet av 2019 och hans söner spelar i ”Bajens” ungdomslag.

Hammarbys chefsscout har också avslöjat att Zlatan Ibrahimovic kunde ha spelat i klubben hösten 2020. Då gjorde Stockholmslaget ett försök att locka 40-åringen till Sverige – men misslyckades.

Zlatan Ibrahimovic, Milan
210221 Milans Zlatan Ibrahimovic under fotbollsmatchen i Serie A mellan Milan och Inter den 21 februari 2021 i Milano. Foto: Matteo Gribaudi / BILDBYRÅN

Och journalisten Luigi Garlando, som skrev boken tillsammans med Zlatan, har ett dystert besked till alla Hammarby-fans som hoppas få se Zlatan Ibrahimovic i en mer involverad roll i klubben.

– Med all respekt så vill Zlatan stanna i den internationella toppfotbollen, finnas kvar på de största scenerna, arenorna, i de sammanhangen. Och han vill helst bo i Italien, säger han till SVT Sport.

LÄS MER: Jättekritiken mot Zlatan Ibrahimovic – sågas när Milan åkte ur Champions League: ”Han var totalt frusen”

Få våra nyhetsbrev!